• Головна
  • Блокування польського кордону: протестувальники зупинили пасажирський автобус з України, є затримання
18:30, 20 лютого

Блокування польського кордону: протестувальники зупинили пасажирський автобус з України, є затримання

Блокування польського кордону: протестувальники зупинили пасажирський автобус з України, є затримання

Ситуація на українсько-польському кордоні загострюється. Підлі фермери блокують рух не лише вантажівок, але й не пропускають військові вантажі для ЗСУ, гуманітарну допомогу, висипають зерно та намагаються блокувати залізницю. Своїми діями мітингувальники також вони ускладнюють рух рейсових автобусів.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України.

На пункті Рава-Руська-Хребенне польські протестувальники зупинили пасажирський автобус. Один з людей, попередньо громадянин Ізраїлю, був затриманий невідомими особами.

Важлива негайна реакція польського Уряду на блокування пасажирського транспорту на польському кордоні.

"Ситуація вже починає виходити з-під контролю і за межі цивілізованого протесту. В автобусі знаходяться жінки і діти, які не можуть ставати заручниками будь-якого протесту. Я наголосив на цьому під час розмови з Яцеком Сєвєрою, очільником бюро нацбезпеки Польщі. Це небезпечна картинка, яка буде повністю використана росіянами для розколу європейської єдності.

Ми впевнені, що такі дії підтримує абсолютна меншість у Польщі. Впевнений, польській Уряд однозначно не підтримує подібні акції. Важливою є їхня негайна реакція", - прокоментував Олександр Кубраков, міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України.

Станом на 17:30 ускладнений проїзд пасажирського транспорту на пунктах "Долгобичув-Угринів". На "Зосін-Устилуг" протестувальники готові пропускати кожні 30 хвилин по 5 легкових автомобілів в обох напрямках через пункт пропуску "Зосін – Устилуг".

Також пропускатимуть щогодини по 1 вантажівці на в'їзд до Польщі й по 3 вантажівки на в’їзд в Україну. Автобуси в обох напрямках будуть пропускати у звичайному режимі.

Після 17:00 відновився рух легкових автомобілів та автобусів через пункт пропуску "Гребене – Рава-Руська". Протестувальники готові щогодини пропускати по 1 вантажівці в обох напрямках.

Як проводилась блокада кордону

Сьогодні вранці речник Держприкордонслужби України Андрій Демченко повідомив, що рух вантажівок практично відсутній на пунктах пропуску "Ягодин", "Устилуг", "Угринів", "Рава-Руська", "Шегині" та "Краківець".

"Фактично рух автобусів відбувається, так само, як і легкових автомобілів. Мені складно дати повністю оцінку, чи ускладнюється рух для автобусів безпосередньо у тих місцях, де блокувальники перебувають на тих автошляхах, які ведуть до кордону. Більше всього, вони повністю не блокують, але своїми діями вони ускладнюють можливість проїзду автобусів, щоб дістатися до кордону", – поінформував речник ДПСУ.

За інформацією від Демченка, польські протестувальники намагалися перекрити і рух потягів. Однак на місце події приїхала поліція, а за пів години фермери розблокували залізницю.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...