• Головна
  • Провокування загострення двосторонніх відносин: польські аграрії перекрили залізницю та висипали українське зерно
13:00, 20 лютого

Провокування загострення двосторонніх відносин: польські аграрії перекрили залізницю та висипали українське зерно

Провокування загострення двосторонніх відносин: польські аграрії перекрили залізницю та висипали українське зерно

Вранці 20 лютого польські аграрії розпочали масштабну акцію протесту, намагаючись повністю заблокувати кордон із Україною. Протестувальники викрикують: "Це Польща, а не Брюссель. Я не підтримую українців".

Про це повідомляє редакція сайту 056.

Протестувальники не пропускають жодних вантажних авто, навіть з військовою та гуманітарною допомогою. При цьому вони перекрили залізницю поблизу пункту пропуску "Медика-Шегині" та розсипали зерно із вагона. Цього разу вони зі скаженими очима розсипали збіжжя з вантажного вагону.

Раніше польські фермери анонсували, що 20 лютого вони мають намір заблокувати всі пункти пропуску на кордоні з Україною, а також вузли зв'язку та під'їзди до перевантажувальних залізничних станцій і морських

Україна уже відреагувала на акцію польських протестувальників

У Міністерстві закордонних справ засудили дії фермерів та заявили, що "блокування польсько-українського кордону не має виправдання". Там закликали владу Польщі розблокувати кордон, бо блокування польськими фермерами та перевізниками не має виправдання. Адже наземні кордони залишаються важливими в умовах російської агресії.

"Дії польських протестувальників та окремих радикальних польських політиків підважують українську економіку та стійкість до відбиття агресії росії", - написав речник МЗС України Олег Ніколенко у соціальній мережі Facebook.

Він зазначив, що кордон Польщі та України — це також кордон ЄС, який не має бути заручником будь-яких політичних інтересів.

"Вважаємо також неприйнятним агресивне ставлення зі сторони протестувальників до українців та українських вантажів, які перетинають польсько-український кордон", - повідомив речник.

За його словами, антиукраїнські гасла, які лунають на кордоні, підтверджують політично вмотивований характер акції.

"Її мета — провокування подальшого загострення двосторонніх відносин", - впевнений Ніколенко.

Він зауважив, що протестувальники жодним чином не згадують загрози, пов’язані із імпортом зерна та інших видів сільськогосподарської продукції з рф та інших країн.

"Закликаємо польську владу надати правову оцінку діям учасників акцій, забезпечити розблокування кордону та вжити заходів задля припинення антиукраїнської риторики, яка базується на безпідставних аргументах", - наголосив речник.

Він додав, що в умовах зовнішнього випробовування надзвичайно важливо зберегти той рівень солідарності, який побудували Україна та Польща за останні роки.

"Українці та поляки повинні стати на захист добросусідських взаємин, дати відсіч будь-яким спробам підірвати взаємну довіру та поставити під удар безпеку наших держав", - повідомив речник.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Оголошення
live comments feed...