• Головна
  • Блокування поїздів з України до Польщі: чи вплинуло на пасажирські залізничні перевезення
16:00, 20 лютого

Блокування поїздів з України до Польщі: чи вплинуло на пасажирські залізничні перевезення

Блокування поїздів з України до Польщі: чи вплинуло на пасажирські залізничні перевезення

Днями польські протестувальники заблокували пасажирський поїзд №119 Київ — Хелм та намагалися заблокувати два вантажні поїзди. Сьогодні протестувальники перекрили рух ще двох вантажних поїздів. Попри втручання в роботу залізниці, пасажирські поїзди до Республіки Польща та зворотно наразі курсують за графіком.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на Укрзалізницю.

У компанії уточнили, що на вантажній станції Медика польські протестувальники відкрили люк двох українських вантажних вагонів, у яких знаходилося зерно. Український вантаж прямує до Німеччини транзитом через Польщу.

Укрзалізниця чітко дотримується введеної у квітні 2023 року заборони на імпорт зернових вантажів до Республіки Польща та лише перевозить транзитом ці вантажі територією сусідньої країни. Усі вагони на кордоні перевіряють контролюючі органи Польщі, їх опломбовують. Це унеможливлює потрапляння українського зерна на ринок Польщі. Наразі на зазначеній станції перебувають в очікуванні перевантаження близько 40 українських вантажних вагонів із сільськогосподарською продукцією. Про несанкціоноване втручання в роботу залізниці поінформовано Польські залізниці та посольство України в Польщі.

Укрзалізниця обурена такими діями польських протестувальників та закликає припинити незаконні дії. Такі вчинки не сприяють розв’язанню можливих проблем, а грають на руку країні-агресору.

"Наразі компанія направила відповідне звернення до польських правоохоронних органів. За словами міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Олександра Кубракова, розсипане українське зерно на залізничних коліях у Польщі – чергова політична провокація, спрямована на розкол між нашими народами", - йдеться в повідомленні УЗ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...