• Головна
  • Свічки можуть бути небезпечними: тонкощі використання традиційного джерела світла
19:30, 2 листопада 2023 р.

Свічки можуть бути небезпечними: тонкощі використання традиційного джерела світла

Свічки можуть бути небезпечними: тонкощі використання традиційного джерела світла

Свічки є у кожному домі. Через війну ми на практиці переконалися, що вони можуть не тільки створити романтичний та святковий настрій, але й освітити в час відключень електроенергії. Проте не всі знають, як ними правильно користуватися. Необачність може призвести до пожежі або інших негативних наслідків, зокрема, до псування меблів.

Редакція сайту 056 зібрала для вас поради безпечного користування свічками, щоб вони приносили тільки користь, а не шкоду.

1. Вибір правильного місця. Переконайтеся, що ви розміщаєте свічки на стійкій та плоскій поверхні, віддалено від будь-яких горючих матеріалів, таких як гардини, рушники, та інші предмети. Уникайте розміщення свічок поблизу штор або близько до вентиляторів, які можуть розповсюджувати плам'я.

Також не можна запалювати свічки над полками. Адже, навіть, коли здавалося б її полум'я не досігне верхньої полиці, то воно може тепловою енергією пошкодити її.

2. Вибір правильного піддону. Використовуйте піддони або підставки під свічки, щоб уникнути протікання воску на поверхню, на якій вони розміщені. Це допоможе зберегти чистоту та безпеку вашого оточення.

3. Спостереження. Ніколи не залишайте горючі свічки без нагляду. Постійно стежте за ними, особливо якщо поруч є діти або домашні тварини. Поруч зі свічками завжди має бути доступний вогнегасник або прилад для гасіння вогню.

Експерти попереджають, що не слід палити свічки до кінця – залишайте недогарок довжиною 2-3 см.

4. Відстань від дітей та тварин. Забезпечте безпечну відстань між свічками і дітьми та домашніми тваринами. Діти і тварини можуть бути дуже цікавими і не розуміти небезпеку, яку може створити вогонь.

5. Використання свічок в кухні. У кухні слід бути особливо обережними зі свічками через високий ризик пожежі. Не розміщуйте свічки близько до газової плити або інших плит.

6. Ефективне гасіння. Якщо свічка почала горіти надто активно або неправильно, не намагайтеся гасити її водою. Використовуйте пальці для прикриття вогню і гасіння. Вогонь потушиться, не залишивши брудних рук або капель води.

7. Полум'я і вітер. При горінні свічок на вітровому місці подбайте про те, щоб вогонь не гаснув. Можливо, вам знадобиться використовувати свічки з більшими чи закритими свічковими вогнищами для захисту від вітру.

8. Зберігання. Свічки мають лежати в сухому та прохолодному місці, подалі від прямих сонячних променів та джерел тепла.

9. Вибір безпечних свічок. Під час покупки свічок обирайте ті, які призначені для використання вдома. Не використовуйте свічки, призначені для використання на вулиці в закритих приміщеннях, так як вони можуть бути небезпечними.

10. Шкода для здоров'я. За результатами досліджень під час горіння парафінової пахучки виділяються отруйні речовини. Іноді справа не лише у парафіні. Якщо говорити про дешеві свічки, для їх ароматизації використовують синтетичні ароматизатори. При нагріванні та спалюванні хімічні замінники ефірних олій стають небезпечними для здоров'я.

Використовувати парафінові свічки треба зрідка – кілька разів на місяць. Після цього провітрювати приміщення. Також намагайтеся купувати свічки на основі натурального воску. У їхньому димі відсутні токсичні речовини. 

Нагадаємо, ми писали скільки треба грошей на "блекаутний кошик" в Дніпрі

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Спецтема
З 24 лютого на Україну було здійснено підлий напад. З цього моменту житя українців поділилася на до та після. Наразі виникають ситуації, які нам мирному населенню не відомі. Тож надає о поради, які можуть врятувати життя.
Оголошення
live comments feed...