• Головна
  • Коли в Україні ввімкнуть опалення: стали відомі строки
15:30, 12 жовтня 2023 р.

Коли в Україні ввімкнуть опалення: стали відомі строки

Коли в Україні ввімкнуть опалення: стали відомі строки

В Україні майже завершено підготовку до опалювального сезону 2023/24. Станом на 1 жовтня понад 99% обʼєктів ЖКГ готові. Міст та громад на підконтрольних територіях держави, куди неможливо буде подати тепло, немає.

Про це повідомив Віце-прем’єр-міністр з відновлення України — Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков, передає сайт 056.

За його словами, у найближчі тижні тепло зʼявиться в усіх українських будинках, але відповідно до погодних умов у деяких громадах вже починають підключати до опалення соціальні обʼєкти.

"Під час підготовки були створені необхідні резерви обладнання та матеріалів, профінансовано громади, які подавали запити на відновлення критичної інфраструктури.

Серед підготовчих заходів, зокрема, були проведені спеціальні навчання із залученням теплопостачальних підприємств, операторів газорозподільних систем, а також працівників ДСНС, на яких вони відпрацьовували можливості оперативного підключення обладнання в умовах пошкодження об’єктів тепло- та водопостачання", – зазначив Кубраков.

Зазначимо, що зазвичай опалювальний сезон стартує, коли три доби поспіль середньодобова температура опускатиметься нижче +8 градусів з подальшим прогнозом на похолодання. Тоді розпочинають підключати комунальні будівлі, за заявками – й будинки ОСББ, ЖБК, відомчі.

Вас можуть зацікавити новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...