• Головна
  • Мобільний зв'язок: чи буде він у Дніпрі під час можливих довготривалих відключень світла
12:00, 4 жовтня 2023 р.

Мобільний зв'язок: чи буде він у Дніпрі під час можливих довготривалих відключень світла

Мобільний зв'язок: чи буде він у Дніпрі під час можливих довготривалих відключень світла

У Дніпрі оператори мобільного зв’язку активно готуються до осінньо-зимового періоду та можливих відключень світла. Для цього закуповують генератори, бензин та акумулятори.

Про це повідомляє редакція 056 з посиланням на пресслужбу міськради. 

Черговий по місту Костянтин Цепенніков завітав до регіонального офісу одного з найбільших операторів України. Мета — упевнитись, що дніпряни матимуть стабільний мобільний зв’язок та інтернет за будь-якого сценарію.

«Я поспілкувався з керівництвом регіонального представництва компанії та упевнився, що мобільний оператор готовий до зимового періоду. Побачив, що компанія зробила якісні висновки, і зараз немає сумнівів щодо гідного проходження цього сезону», — розповів Костянтин Цепенніков, заступник міського голови Дніпра з питань цифрової трансформації.

Компанія закупила чималу кількість генераторів та мобільних установок, аби забезпечити стабільне живлення системи протягом тривалого часу. Для роботи обладнання за можливих відключень світла є великий запас пального.

«До можливих відключень світла ми готуємось приблизно рік. Окрім генераторів, які ми вже закупили та надало місто, в планах закупити ще. Це дозволить мешканцям Дніпра та області користуватись мобільним зв’язком навіть під час довготривалих відключень електроенергії», — зазначив Олексій Куліненко, представник мобільного оператора.

Наступна точка перевірки — базова станція іншого мобільного оператора. Вона також має генератор, тож здатна підтримувати мобільний зв’язок у разі відключень світла. Заступник міського голови поспілкувався з технічним керівництвом компанії-оператора та на власні очі переконався, що на цьому майданчику було зроблено усі необхідні підготовчі роботи.

«Ми з представниками мобільного оператора оглянулибазову станцію. Вона справно функціонує та повністю відповідає усім необхідним технічним характеристикам. Це дуже важливо, адже дозволить дніпрянам завжди залишатись на зв’язку», — наголосив Костянтин Цепенніков.

Мобільні оператори встановлюють генератори поруч з об’єктами, які забезпечують стабільний мобільний зв’язок.

«Генератори встановлені на базових станціях, які безпосередньо забезпечують абонентів мобільним зв'язком. З технічної точки зору генератор має двигун, антифриз та мастила, тож він потребує постійного обслуговування. Для цього в нас є договір з іншою компанією», — підкреслив Костянтин Неклеса, представник мобільного оператора.

Завершився інспекційний об’їзд на станції метро «Покровська». Тут черговий по місту перевірив пункт незламності та облаштування підземки як укриття.

Він упевнився, що на станції можна безпечно перечекати повітряну тривогу.

«Сховище працює цілодобово. Тут є запаси питної та технічної води, wi-fi та санвузол. Укриття розраховане приблизно на 1 тисячу людей. Зручно, що тут є і пункт незламності, в якому можна обігрітись та підзарядити свої гаджети», — підсумував Костянтин Цепенніков.

Що робити, якщо зникає мобільний зв'язок

Короткі рекомендації про те, як діяти у випадку відсутності мобільного звʼязку. У разі зникнення мобільного зв'язку українцям рекомендують:

  • Відключити автовибір мережі: на Android: Налаштування – Мобільна мережа (чи Підключення) – Оператор; на iOS: Параметри – Стільникові дані – Вибір мережі;
  • Знайти й вибрати доступну мережу: Vodafone UA, UA-KYIVSTAR чи lifecell;
  • Якщо зареєструватися не вдалося, спробувати ще раз або вибрати іншу мережу;
  • Перевірити можливість вихідного дзвінка, SMS. Тарифікація зберігається відповідно до тарифного плану вашого оператора. Важливо: раз на день намагайтеся повернутися до мережі свого оператора. Вручну або увімкнувши автовибір мережі.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#військовий стан #Дніпро #Україна #056 #СТОЇМО #ЗупинимоОкупантів
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...