• Головна
  • Підготовка до опалювального сезону в Україні: в яких регіонах є складності
15:30, 10 жовтня 2023 р.

Підготовка до опалювального сезону в Україні: в яких регіонах є складності

Підготовка до опалювального сезону в Україні: в яких регіонах є складності

Україна вже майже готова до зими. Накопичених запасів енергоносіїв та об’єктів генерації достатньо для проходження опалювального сезону.

Про це повідомила заступниця міністра енергетики України Світлана Гринчук в ефірі телемарафону.

За її словами, для успішного проходження опалювального сезону Україна планувала накопичити 14,7 млрд куб газу. Минулого тижня ця позначка вже перевищила 15,7 млрд куб.

Також згідно з графіком триває масштабна ремонтна кампанія усіх об’єктів генерації та розподілу електроенергії. Зокрема, минулого тижня вийшли з поточних ремонтів три потужні блоки теплових електростанцій.

"Підготовка об’єктів генерації і систем передачі відбувається рівномірно у всіх регіонах країни. Водночас, у прифронтових регіонах підготовка до зимового сезону ускладнена через обстріли", - сказала Гринчук.

Вона запевнила, що пошкоджені об’єкти відразу ж ремонтуються, хоча подекуди це несе пряму загрозу ремонтним бригадам. Вони неодноразово попадали під обстріли, є загиблі та поранені.

"Бригади працюють у контакті з військовими, але повністю убезпечити цих людей поки що немає можливості. Тим більше, ворог здійснює прицільні атаки по ремонтним бригадам", - зазначила представниця Міненерго.

Вас можуть зацікавити новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...