• Головна
  • Два типи відключень у разі атак та змінені графіки: що буде зі світлом взимку
15:30, 11 жовтня 2023 р.

Два типи відключень у разі атак та змінені графіки: що буде зі світлом взимку

Два типи відключень у разі атак та змінені графіки: що буде зі світлом взимку

Спрогнозувати відключення світла цієї зими складно. Однак Україна навчилася адаптуватися до ракетних обстрілів критичної інфраструктури. Тривалість графіків можливих відключень світла у випадку масованих атак ворога на енергетичні об'єкти залежить від того, яким в цей день буде споживання. Також зважатимуть на спроможність електростанцій виробити дану електроенергію.

Про це повідомляє сайт 056.

Україні вдалося відновити енергосистему після ушкоджень і літніх ремонтів, однак її працездатність не завжди досягає 100%, особливо в періоди високих споживань. Хоча, коли в серпні через сильну спеку спостерігалося велике споживання електроенергії. В той час воно наблизилося до зимових показників, і система витримала.

"В Україні вже вміють реагувати на подібні ситуації. Уже з середини минулої зими відключення були більш збалансовані й адаптовані графіки. Так що з точки зору системи ми готові до зими", — пояснив гендиректор компанії-провайдера електроенергії YASNO Сергій Коваленко в ефірі телеканалу 1+1, Коваленко.

За його словами, відключення світла можуть відбуватися, коли немає виробленої електроенергії. Однак цю проблему можна вирішити шляхом імпорту з Європи. В іншому випадку — відключення будуть, проте прогнозовані та короткі.

"Залежить від того, яким може бути дефіцит потужності в системі в цілому. Якщо він буде невеликий, це не має бути 4 години, якщо він буде більше, це може бути 4 години або може бути якась інша величина. Це питання не до самих графіків, а яке в нас буде споживання в конкретний день і які будуть спроможності наших електростанцій виробити цю електроенергію", — заявив голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький в ефірі телемарафону.

Він наголосив, що у цьому році графіки відключень дещо змінили для того, щоб зробити "більш рівномірними". Це можливо зробити завдяки автономними джерелами живлення.

"Напевно, стовідсотково ідеальної рівномірності досягнути не можна, але більш рівномірними зробити їх можна й в тому числі за рахунок того, що зараз місцева влада має набагато краще забезпечення автономними джерелами живлення, зокрема дизельними генераторами, які можуть живити об'єкти критичної інфраструктури", — пояснив Кудрицький.

Не слід забувати, що окупанти можуть пошкодити мережі або об'єкти енергетичної інфраструктури. У цьому випадку є два типи відключень.

"Перший — коли ми знаємо, що пошкоджено, і всі знають орієнтовний час на відновлення. Приміром, 20 хвилин, годину, день-два. Другий — коли трапляється аварія. Тоді тривалість може бути невідома. Ніхто не знає, куди будуть влучання", — додав Коваленко.

Вас можуть зацікавити новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Спецтема
Через значні руйнування енергетичної інфраструктури по всій території України впроваджують стабілізаційні відключення електроенергії. Їх будуть застосовувати, щоб зменшити дисбаланс в енергосистемі та щоб уникнути масштабних відключень.
Оголошення
live comments feed...