• Головна
  • Підстанції "Укренерго" мають унікальний у світі захист: чи забезпечить він легку зиму
10:00, 27 вересня 2023 р.

Підстанції "Укренерго" мають унікальний у світі захист: чи забезпечить він легку зиму

Підстанції "Укренерго" мають унікальний у світі захист: чи забезпечить він легку зиму

Підстанції "Укренерго" захищені від ракетних атак. Це комплексний захист: активний - ППО, пасивний - інженерні укріплення.

Про це повідомив голова "Укренерго" Володимир Кудрицький під час форуму Forbes "Енергія бізнесу".

За його словами, станом на сьогодні магістральна мережа готова передавати зимові обсяги навантаження на українську енергосистему. Але без імпорту електроенергії цей опалювальний сезон буде "складно пройти". З боку України зроблено все можливе, щоб захистити енергетичну інфраструктуру та пройти зиму без блекаутів.

"Ми в координації з урядовими структурами, з Генштабом ЗСУ маємо декілька видів захисту і підстанції "Укренерго", де певні види захисту будуть застосовані вперше, не тільки в Україні, але й у світі, адже ніхто ще не стикався з таким рівнем загрози. Це комплексний захист, не буду вдаватися в деталі, але це, як активний захист — ППО, так це і пасивний захист — інженерні укріплення.

Зараз відключення електроенергії не плануємо, все буде залежати від можливих обстрілів, чи будуть перерви в енергопостачанні взимку, чи не буде. Якщо обстрілів немає — ми відключень не плануємо, оскільки спрогнозувати обстріли не можливо, куди влучать росіяни тоді будемо діяти по ситуації", - розповів Кудрицький. 

Схожі новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Спецтема
Через значні руйнування енергетичної інфраструктури по всій території України впроваджують стабілізаційні відключення електроенергії. Їх будуть застосовувати, щоб зменшити дисбаланс в енергосистемі та щоб уникнути масштабних відключень.
Оголошення
live comments feed...