• Головна
  • росія почала новий етап енерготерору: як це вплине це на тарифи та відключення світла
17:00, 22 вересня 2023 р.

росія почала новий етап енерготерору: як це вплине це на тарифи та відключення світла

росія почала новий етап енерготерору: як це вплине це на тарифи та відключення світла

Уже два тижні, як росія почала новий етап енергетичного терору проти України. Проте продовжує посилюватися активний захист у вигляді ППО, і пасивний захист у вигляді спеціальних конструкцій.

Про це повідомляє сайт 056 з посиланням на прем'єр-міністра Дениса Шмигаля та міністра енергетики Германа Галущенка.

Агресор намагається знищити інфраструктуру, виробництво, прокачки, зберігання пального.

"Ми бачимо це за першими ударами по регіональних підстанціях енергетичних в останні два тижні", – сказав Шмигаль.

Він запевнив, разом пройдемо цю складну зиму, адже ми набагато більше підготовлені та сильніші, ніж були минулого року.

"Точно, що зима буде складна, точно не легша, але точно ми до неї готові краще, тому що ми розуміємо, до чого готується ворог і які загрози та виклики перед нами всіма стоять", – зазначив прем'єр.

Наразі введення графіків не планується, але атаки ворога - єдиний фактор, який може вплинути на відключення електропостачання.

"Ми робимо все, щоб такі відключення, якщо вони будуть наслідком атак, були короткостроковими. Для цього вже напрацьовано величезну кількість рішень, які ми випробували і минулої зими, і зараз ми їх модифікували для того, щоб максимально забезпечити споживачів електроенергією", - пояснив Галущенко.

За його словами, в Україні триває наймасштабніша за всю історію незалежності ремонтна кампанія на енергооб'єктах. У її межах до початку ОЗП планується завершити ремонти і відновлення об'єктів генерації і передачі.

Це все не має вплинути на збільшення тарифів на електропостачання для побутових споживачів. Очільник Міненерго нагадав, що до кінця грудня 2023 року діє положення про покладання спецобов’язків на ринку електроенергії (ПСО) стосовно забезпечення доступною електроенергією населення.

"Ми будемо продовжувати дію ПСО до кінця опалювального сезону. Тому питання підвищення тарифів навіть не обговорюється", — підкреслив він.

Міністр наголосив, що енергосистема України повністю готова до проходження осінньо-зимового періоду з погляду забезпечення ресурсами, підготовленості генерації і системи передачі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Спецтема
Через значні руйнування енергетичної інфраструктури по всій території України впроваджують стабілізаційні відключення електроенергії. Їх будуть застосовувати, щоб зменшити дисбаланс в енергосистемі та щоб уникнути масштабних відключень.
Оголошення
live comments feed...