• Головна
  • ППО в Києві, атака по інфраструктурі Хмельниччини, загиблі в Одесі та Херсонщині: головне по регіонах
09:45, 18 травня 2023 р.

ППО в Києві, атака по інфраструктурі Хмельниччини, загиблі в Одесі та Херсонщині: головне по регіонах

ППО в Києві, атака по інфраструктурі Хмельниччини, загиблі в Одесі та Херсонщині: головне по регіонах

Розпочалася чотириста сорок дев’ята доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України. Сьогодні вночі та вранці російські терористи завдали чергового ракетного удару по Україні. Було випущено 30 крилатих ракет морського, повітряного та наземного базування, а також дрони.

Про це повідомляє сайт 056.

Київ

В області відбувся дев‘ятий повітряний напад на столицю з початку травня. Атаку окупанти здійснили зі стратегічних бомбардувальників Ту-95МС, Ту-160, ймовірно – крилатими ракетами типу Х-101/555. Після чого ворог залучив свої розвідувальні БпЛА. За попередньою інформацією, усі ворожі цілі в повітряному просторі Києва виявили та знищили.

ППО в Києві, атака по інфраструктурі Хмельниччини, загиблі в Одесі та Херсонщині: головне по регіонах, фото-1

За інформацією КМВА, зафіксовано падіння уламків в Деснянському та Дарницькому районах. Найбільші пошкодження в Дарницькому районі – загоряння на території гаражного кооперативу. Попередньо, постраждалих немає.

ППО в Києві, атака по інфраструктурі Хмельниччини, загиблі в Одесі та Херсонщині: головне по регіонах, фото-2

Одеса

Вночі російська ракета влучила у промисловий обʼєкт в місті. Одна людина загинула, ще двоє охоронців поранені. 

ППО в Києві, атака по інфраструктурі Хмельниччини, загиблі в Одесі та Херсонщині: головне по регіонах, фото-3

Атака відбувалась з використанням різних ракет з різних напрямків. Більшість ракет сили ППО збили над морем.

Вінниччина

Ворог атакував область крилатими ракетами. Як повідомив голова ОВА Борзов, Сили оборони відпрацювали повітряні цілі.

Полтавська область

У ніч на 18 травня працювала протиповітряна оборона, влучань не зафіксовано.

"Від початку доби на Полтавщині тривала повітряна тривога більше 4 годин. Уночі в області працювала ППО. Ворожих влучань на території Полтавщини не зафіксовано", - написав голова Полтавської ОВА Дмитро Лунін.

Хмельницька область

Сьогодні вранці, під час повітряної тривоги ворог завдав удару по Хмельницькій області. Пролунала серія вибухів. Працювали сили ППО. 

Є влучання в об'єкт інфраструктури Хмельницького району. Постраждалих немає.

Кіровоградщина

На Кіровоградщині сили ППО знищили крилату ракету в небі над Олександрійським районом та безпілотник – у Кропивницькому районі. В обох випадках не обійшлося без руйнувань.

Бойова частина ракети вибухнула на території приватного домоволодіння. Вибуховою хвилею пошкоджено 3 будинки. Обійшлося без постраждалих.

Уламки збитого безпілотника влучили в один із об’єктів. Впродовж кількох годин рятувальні підрозділи гасили пожежу. Евакуйовано мешканців навколишніх дворів. Загиблих та травмованих немає.

Харківщина

За минулу добу ворог обстріляв щонайменше 20 населених пунктів Харківського, Куп'янського та Чугуївського районів області. У районах Масютівки, Кислівки та Першотравневого окупанти використовували бойову авіацію.

Минулої ночі ворог завдав ракетного удару, попередньо із ЗРК С-300, по с. Циркуни Харківського району. Ракета влучила в землю. Попередньо, обійшлося без жертв та масштабних руйнувань.

Пошкоджено приватний автомобіль. Внаслідок двох обстрілів с. Новоосинове Куп'янського району сталися лісові пожежі. На щастя, за добу обійшлося без постраждалих.

Луганська область

Стельмахівку минулої доби росіяни знов обстріляли. Також вони намагалися атакувати поблизу сусіднього Новоселівського, яке спорожніло декілька місяців тому.

Крім того, ворог спробував наступати в районі Невського, завдав авіаційних ударів неподалік Діброви та Білогорівки. Вогонь артилерії окупаційні війська спрямували в бік Макіївки, Невського, Білогорівки та Діброви.

Дніпропетровщина

За вчорашній день ворог тричі вгатив по Нікопольському району з важкої артилерії. Дісталося Мирівській та Марганецькій громадам. У Мирівській громаді пошкоджені багатоквартирний будинок, 11 приватних садиб, господарська споруда, пасіка, дві автівки, 6 газогонів, 7 ліній електропередач. А ще понівечені поштове відділення, два заклади культури, дитсадок, амбулаторія, сільгосппідприємство та магазин. У Марганецькій громаді потрощена агрофірма. Минулося без загиблих і постраждалих.

Миколаївська область

Вчора о 8:56 ворог завдавав артилерійських ударів по акваторії Очаківської громади. О 12:51 та 17:52 внаслідок ворожого обстрілу по м. Очаків пошкоджено лінію електромережі. Наразі електропостачання відновлено. Постраждалих немає. 17 травня, о 22:00 внаслідок ворожого обстрілу населеного пункту Веснянської громади відбулося займання складського приміщення, яке було оперативно ліквідовано підрозділами ГУ ДСНС України у Миколаївській області. Постраждалих немає.

Херсонщина

російські окупанти 90 разів обстріляли мирні населені пункти Херсонщини. Поцілили у житлові квартали населених пунктів області; у будівлі школи та магазину Херсонської громади, лінію електропередач Білозерської громади та в лікарню Бериславського району.

Минулої доби через російську агресію троє людей загинули, ще восьмеро – дістали поранення різного ступеня тяжкості. Серед постраждалих є діти – армія рф вбила 5-річного хлопчика, 16-річний підліток отримав тяжкі поранення.

Донеччина

За 17 травня росіяни вбили 1 жителя Донеччини — у Костянтинівці. Крім того, у Тетянівці було ексгумовано тіло дитини, загиблої під час окупації. Ще 5 людей в області дістали поранення.

Чернігівська область

Вчора у Семенівській ТГ внаслідок артобстрілу сталася пожежа фельдшерсько-акушерського пункту. Вогнем знищено покрівлю та перекриття по всій площі. Також ворог частково зруйнував недіючу школу у Новгород-Сіверському районі. 

Сумщина

Вночі та вранці росіяни здійснили 2 артилерійські обстріли. Внаслідок обстрілу пошкоджено 5 приватних житлових будинків та нежитлове приміщення. Запорізька область Ворог наніс 90 ударів по 16 населених пунктах області за добу. Зафіксовано руйнування 31 об'єкта: знову оселі та майно мирних людей. 68-річна жителька Гуляйполя загинула від отриманих травм під час обстрілу. У Степногірську під час ворожих атак поранення отримали троє чоловіків.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...