• Головна
  • Проблема загострюється: населені пункти Дніпропетровщини можуть опинитись без води
14:15, 2 лютого 2023 р.

Проблема загострюється: населені пункти Дніпропетровщини можуть опинитись без води

Проблема загострюється: населені пункти Дніпропетровщини можуть опинитись без води

Через те, що рівень води у Каховському водосховищі стрімко знижується, мешканці Криворізького та Нікопольського району можуть залишитись без води. Причиною стали російські обстріли, які пошкодили затвори для регулювання чи перекриття водопропускного отвору гідротехнічної споруди на Каховській ГЕС. Постійні обстріли заважають проведенню ремонтних робіт.

Про це повідомляє сайт 056.

Днями керівник військової адміністрації Нікопольського району Євген Євтушенко повідомив про те, що водопостачання району – головний виклик найближчих тижнів. Також він закликав усіх мешканців без паніки та зайвого ажіотажу запастися водою.

Вжити заходів та запастися водою закликає і ДПП "Кривбаспромводоканал", зазначаючи, що вони намагаються боротися з проблемою.

Про це йдеться в листі підприємства до "Апостоловеводоканал". Там вказано, що вживаються усі заходи для того, аби відстрочити настання негативних наслідків. Але плинути на зупинку падіння рівня води у Каховському водосховищі можливості немає.

"У разі подальшого зниження рівня на Каховському водосховищі, існує загроза припинення водоподачі від Каховського водопровідного комплексу та насосної станції №1 каналу Дніпро – Кривий Ріг", - вказано в документі.

Проблема загострюється: населені пункти Дніпропетровщини можуть опинитись без води, фото-1

З кожним днем проблема стає більш серйозною, адже рівень води у водосховищі продовжує зменшуватись. Зараз він становить 14,6 м, тоді коли позначка нормального рівня має бути 16,0 м.

Нагадаємо, раніше ми писали, що Дніпро може лишитись без риби, а люди без води: дії рф призводять до катастрофічної ситуації в Каховському водосховищі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...