• Головна
  • Щоб світло було в кожній домівці: ДТЕК перерозподіляє електрику по Дніпропетровській області
15:00, 14 лютого

Щоб світло було в кожній домівці: ДТЕК перерозподіляє електрику по Дніпропетровській області

Щоб світло було в кожній домівці: ДТЕК перерозподіляє електрику по Дніпропетровській області

40 разів атакували російські окупанти енергостанції ДТЕК цієї зими. Найсерйозніша атака була минулої ночі. Безпілотники пошкодили ТЕС в Дніпропетровській області. ТЕС зупинила роботу, але вдалося уникнути відключень. В ці хвилини енергетики активно працюють, щоб перерозподілити електрику по Дніпропетровській області таким чином, аби світло було в кожній домівці.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на ДТЕК.

За минулий тиждень, з 5 по 11 лютого енергетики ОСР ДТЕК Мережі повернули світло жителям 45 населених пунктів Донецької та Дніпропетровської областей, а також жителям Києва, знеструмленим через ворожі обстріли. Завдяки цьому в оселях понад 123 тисяч родин є світло. Спеціалісти операторів систем розподілу ДТЕК Мережі відновлюють мережі, зруйновані ворогом одразу, щойно отримують дозвіл від ЗСУ та ДСНС.

Дніпропетровщина потерпає від ворожих обстрілів - особливо на півдні. За тиждень тут вдалося відновити електрику для 28 тисяч родин. Основна частка відновлень - після нічної атаки ворожих БпЛА на Павлоградський район в ніч на 11 лютого.

Зазначається, що 7-го лютого через черговий ворожий обстріл постраждали електромережі Києва. Енергетики оперативно під'єднали будинки за резервними схемами живлення, щоб якомога швидше повернути світло 29 тис. родин киян у Дніпровському районі столиці.

Водночас на Донеччині тривають активні бойові дії, а постійні обстріли, ракетні та авіаудари продовжують руйнувати енергосистему регіону. Тут енергетикам за тиждень вдалось повернути світло 66 тис. сімей.

"Вже 721 день енергетики тримають енергетичний фронт і забезпечують світлом українців в умовах підвищених ризиків. З початку повномасштабної війни ми повернули світло загалом 11  млн* родин Київщини, Дніпропетровщини, Одещини, Донеччини та міста Київ. В деяких населених пунктах, наближених до зони бойових дій, ми повертали світло вже десятки разів", — звітував Олександр Фоменко, генеральний директор ДТЕК Мережі.

Зазначимо, що дефіциту електроенергії немає, графіки відключень не введені у жодному регіоні.

"Завдяки потеплінню споживання електроенергії знизилось. Крім того, є ще такий природний фактор як збільшення тривалості світлового дня. Тому наразі навіть маємо певний резерв блоків теплової генерації, які готові збільшити виробництво електроенергії, навіть на випадок похолодання", — зазначив голова Держенергонагляду Руслан Слободян.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...