• Головна
  • "Дайте шанс відновитись": у Дніпрі дружини військових заявили, що демобілізація не зашкодить обороноздатності
18:30, 12 листопада 2023 р.

"Дайте шанс відновитись": у Дніпрі дружини військових заявили, що демобілізація не зашкодить обороноздатності

"Дайте шанс відновитись": у Дніпрі дружини військових заявили, що демобілізація не зашкодить обороноздатності

Сьогодні у Дніпрі жінки, чиї чоловіки воюють з перших днів повномасштабного вторгнення, вийшли на мирну акцію. Вона відбулась біля міської ради та зібрала близько 30 учасниць, які скандували "Настав час інших!", "Вимагаємо терміну служби!", "Дайте шанс відновитись військовим!" та "Демобілізація!".

Про це повідомляє сайт 056.

Жінки хочуть добитися конкретних термінів служби, щоб чоловіків, мобілізованих з перших днів війни, відпустили до дому. Вони заявляють, що посилання на ротації та відпустки часто бувають тільки на папері. За весь час їх чоловіки нормально не проводили час з родинами, через те, що їх майже не відпускають зі служби.

"Треба виходити, щось робити, бо чоловіки наші там, вони не можуть відстоювати своє право. А ми їх опора, ми їх тил.  Чому одні повинні "віддуватися" за інших, виборюючи перемогу? Вони вже втомились", - сказала Ганна.

"Дайте шанс відновитись": у Дніпрі дружини військових заявили, що демобілізація не зашкодить обороноздатності , фото-1

Учасники акції вважають, що захисникам треба відпочити та відновитися. Вони вже майже два роки вони там, та своє відвоювали.

"Мій чоловік, не маючи жодного досвіду, залишивши свій бізнес добровільно пішов. Він залишив сім'ю, і невідомо, коли це все закінчиться. 

Тут чоловіки живуть, а наші воюють за нас. Я все розумію. Але навіть, після поранення мій чоловік вилікувався і відразу повернувся на фронт. У нього великі проблеми зі спиною. Те, що він лікував, воно знову його турбує", - розповіла Аліна.

Вона наголосила, що обов'язок боронити нашу державу, який закріплений Конституцією України, не визначає, що повинно воювати 500 тис. хлопців і все. Цей обов'язок покладений на кожного громадянина України. Також Конституцією визначено, що всі громадяни мають право на життя, право на свободу.

"Водночас станом на сьогодні, склалася ситуація, що  наші чоловіки мають роботу тут, яка на паузі вже другий рік. Вони мають родини, дітей, які на паузі вже другий рік. І ми - дружини, ми також на паузі другий рік. Наше життя не відривається від Signal, Telegram та Whatssap. Ми живемо життям, коли ми без телефону не виходимо з дому, навіть до магазину по хліб. 

Напевно краще ніж дружини військових, тільки військові розуміються на заспокійливих. Бо жити 24/7 в стресі - це неможливо.

Важко пояснити дитині, чому батько іншої приводить її до садочку, а твою дитину батько не може привести. Він не може прийти на збори, допомогти в чомусь і просто вийти погуляти. Є тільки мама і все. 

Наші військовослужбовці заслужили на право вирішити: чи хочуть вони продовжувати воювати, чи вони потребують все ж таки відпочинку.

Ми не за те, щоб полишити нашу країну. Ми за те, щоб надати захисникам право обрати. Тому що вони більш за всіх це заслужили. І нехай нам влада дасть відповідь, скільки їм потрібно ще часу, щоб на це заслужити.

Посилання на те, що якщо вони підуть, і зменшиться наша обороноздатність - нерозумне. Вони кажуть про те, що немає заміни. Ну так почніть її робити. Ми за те, щоб влада почала формувати резерв. Щоб в ЦТК, системі "Шлях", ВЛК перестали брати хабарі у військовозобов'язаних. Тоді з'явиться заміна з нових військових, до того ж наші чоловіки також не мали бойового досвіду", - висловилась Аліна.

"Дайте шанс відновитись": у Дніпрі дружини військових заявили, що демобілізація не зашкодить обороноздатності , фото-2

Ганна, яка до вагітності воювала додала, що зараз є можливість навчити нових хлопців, які замінять наших. І це можуть зробити ті, хто давно воюють та були мали пораненні. 

Зазначимо, що умови демобілізації прописані в Законі України про військовий обов'язок та військову службу. І там немає термінів скільки має служити військовослужбовець. Прописані лише причини для звільнення: за станом здоров'я, якщо дістав серйозне поранення, і за сімейними обставинами. Варіант дозволити всім демобілізуватися - справедливий, але нереальний. Тому, в законі мають бути прописані умови, кого першого демобілізовувати. Щоб на їхнє місце прислати нових, навчених військових. 

Нагадаємо, ми писали:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...