• Головна
  • "Не робіть з героїв рабів": у Дніпрі та Кривому Розі мітингують сім'ї військових
13:00, 27 жовтня 2023 р.

"Не робіть з героїв рабів": у Дніпрі та Кривому Розі мітингують сім'ї військових

"Не робіть з героїв рабів": у Дніпрі та Кривому Розі мітингують сім'ї військових

27 жовтня на Дніпропетровщині пройшли мирні мітинги. В обласному центрі та Кривому Розі родичі військових вимагають демобілізувати військових, які вже 18 місяців безперервно служать в Силах оборони. Аналогічні заходи сьогодні відбуваються у 14 містах України.

Про це повідомляє сайт 056.

Мітингувальники вимагають підтримати проєкт закону 9142, який надано до ознайомлення ще в березні. Вони просять відпустити додому захисників України від служби, якщо ті виявлять таке бажання після 1,5 року перебування у війську.

"Майже два роки без відпочинку, з постійним стресом, з постійною небезпекою... Вони сильні, але вони не роботи! Вони сміливо взяли зброю на початку війни, щоб захистити нас! Давайте тепер захистимо їх, підтримаємо право на демобілізацію наших Захисників!" - заявила активістка Вікторія Косогова.

Рідні військовослужбовців прийшли з плакатами: "Сім'ї військових вимагають демобілізацію", "Термін служби піднімає моральний дух", "Не робіть з героїв рабів”, “Демобілізація після 18 місяців служби”, “Демобілізація, не просто право, а необхідність", "Чому другий рік воюють одні і та самі? Час прийшов для інших".

Учасники акції заявляють, що більшість військових знаходяться на лінії вогню з перших днів повномасштабної війни. Вони виснажені фізично та морально, їм необхідний перепочинок.

“Неможливо на одних спинах, на одних горбах зробити Перемогу. Хлопцям теж підтримка потрібна — через 18 місяців на демобілізацію”, — закликала учасниця мітингу у Кривому Розі.

Громадськість просить Президента України звернутись до Верховної Ради, щоб невідкладно розглянути запропонований законопроєкт і встановити терміни для демобілізації. Також буде направлено звернення до президента, прем’єр-міністра, голови Верховної ради та головнокомандувача ЗСУ.

Додає впевненості петиція про надання можливості демобілізуватися військовослужбовцям, яку підтримали понад 25 тисяч українців. Тепер її має розглянути Зеленський.

"Вже понад рік наші військові знаходяться на фронті й не розуміють, скільки їм ще доведеться там бути, тому існує нагальна необхідність врегулювати терміни. Невизначеність термінів служби призводить до погіршення морально-психологічного стану військових. Слід особливо врахувати, що після початку повномасштабного вторгнення першими прийшли в армію добровольці й ті, хто не збирався ухилятися від повісток. Виходить, що держава та суспільство могли покластися на цих людей для свого захисту – натомість, ці люди, без чітко прописаних прав і термінів служби, наразі не можуть покластися на державу та суспільство", – пише авторка прохання Марина Смішко.

Вона пропонує президенту надати військовослужбовцям, які відслужили 18 місяців, відпочинок хоча б на пів року або рік. Жінка наголосила, що українським захисникам потрібен відпочинок для відновлення сил.

"Вони, як і фізично, так і морально – виснажені, і з кожним днем їм стає важче. Діти не бачать батьків, батьки – дітей", – додала вона.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...