• Головна
  • У Дніпрі 12-річний хлопець впав в кому після слабоалкоголки: чому пияцтво молодшає та як цьому запобігти
16:00, 9 листопада 2023 р.

У Дніпрі 12-річний хлопець впав в кому після слабоалкоголки: чому пияцтво молодшає та як цьому запобігти

У Дніпрі 12-річний хлопець впав в кому після слабоалкоголки: чому пияцтво молодшає та як цьому запобігти

Вчора у Дніпрі до єдиної центральної диспетчерської "103" надійшов виклик від дітей. Вони сказали, що у їхнього 12-річного товариша запаморочення, нудота, багаторазове блювання, втрачає свідомість. Сталося це внаслідок вживання алкоголю.

Про це повідомляє сайт 056.

"Забава", яка мало не коштувала життя

На виклик негайно прибула бригада Новокодацької підстанції Обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф у складі фельдшерів Бушева Олександра та Ситнік Ольги.

При огляді виявилося, що дитина без свідомості, зі слів однолітків, випив чотири банки слабоалкогольних газованих напоїв. Після ретельного огляду та надання екстреної медичної допомоги (інфузійна, медикаментозна терапія) в алкогольній комі дитину було госпіталізовано до профільного дитячого медичного закладу.

Алкоголізм в Україні молодшає з кожним роком 

На жаль, алкоголізм в Україні молодшає з кожним роком і в цьому ми не єдині в світі, і не унікальні - сьогодні він уже з дитячим обличчям.

Україна – на першому місці у світі за рівнем дитячого алкоголізму. Кожен третій учень початкової школи хоча би раз вживав спиртне. Регулярно п’ють алкоголь майже 40% українських підлітків. І вже до 20 років молодь або сильно п’є, або ж має статус алкоголіка. Такими є дані Всесвітньої організації охорони здоров’я.

Для багатьох це буде шоком. Але 99% наркоманів починали свою “наркотичну кар’єру” зі споживання слабоалкогольних напоїв – різноманітні джин-тоніки, пиво. Саме вони стають своєрідним трампліном 

"Алкоголізм – це хвороба розуму, душі і тіла, значна проблема не тільки для дитини зі зруйнованим життям та її родини, але й для суспільства в цілому. Адже алкоголізм і здорова особистість – поняття малосумісні.

Вживання алкогольних напоїв дітьми - є відповідальним вчинком дорослих. Не дарма існує закон про заборону продажу їх неповнолітнім особам. Оскільки, руйнівний вплив алкоголю на дитячий організм і психіку - набагато вищий за вплив на дорослого.

"Слабоалкоголка"― не що інше, як етиловий спирт, змішаний із ненатуральним соком або газованою водою. Такі напої всмоктуються в кров швидше, ніж горілка чи вино, настає швидше сп'яніння. Та й залежність з'являться частіше. За статистикою, пивними алкоголіками стають втричі частіше, ніж горілчаними.до наркотиків та алкоголізму", - пояснив гендиректор Дніпропетровського обласного центу екстреної медицини Радій Шевченко.

Подаруйте дитині дитинство і тоді не доведеться хвилюватись за її вибір у майбутньому

Пити в українському суспільстві фактично прирівнюється до слова «модно». Так каже реклама, так робить оточення. І діти це споглядають з пелюшок. А коли підростають – починають пробувати. Фахівці наголошують: до 20 років вживати алкоголь має бути під забороною, доки організм не сформується остаточно – і фізично, і психічно. Дитина, що почала пити, – потенційний кандидат в інваліди.

Насамперед варто пам’ятати: дитина не питиме, коли в неї вдома все добре. Перед тим, як сварити дітей і обмежувати їх у всьому, створіть умови для повноцінного дозвілля. А спосіб життя батьків і сім’ї має стати основним прикладом.

Зробіть здоровий спосіб життя, а не застілля з чаркою – вашим модним трендом. Подаруйте дитині дитинство і тоді не доведеться хвилюватись за її вибір у майбутньому.

Десятирічний досвід Швейцарії підтверджує: лише тотальний контроль і жорстоке покарання за порушення допомагають ефективно боротися з продажами алкоголю та тютюну неповнолітнім.

Дитина – це майбутня самодостатня людина, тому необхідно щоденно докладати неабияких зусиль, щоб убезпечити маленького громадянина від травмуючих ризиків вживання алкоголю.

Загалом, в дитячому та підлітковому алкоголізмі винних шукати довго не треба – це і батьки, що не приділяють належної уваги дитині і не цікавляться, як вона проводить вільний час, і вчителі, в яких часто-густо немає часу для того, щоб просто поспілкуватися з учнем та з’ясувати, що його хвилює, і продавчиня в магазині, яка відпустила підлітку пляшку алкоголю, і просто перехожий на вулиці, що відвертає погляд від компанії школярів, які «бавляться» слабоалкогольною шипучкою.

Тому не будем байдужими, адже "чужих дітей не буває". Треба їм пояснити, що зорі на небі сяють для всіх, а якщо дивитися на них через затьмарені алкоголем очі – сенс життя буде втрачений.

Читайте також:

У 15 років важила 8 кг: на Дніпропетровщині арештували матір, яка не піклувалася про доньку

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Спецтема
З 24 лютого на Україну було здійснено підлий напад. З цього моменту житя українців поділилася на до та після. Наразі виникають ситуації, які нам мирному населенню не відомі. Тож надає о поради, які можуть врятувати життя.
Оголошення
live comments feed...