• Головна
  • Мобілізація у жовтні: чи збільшуватимуть її темпи
16:00, 28 вересня 2023 р.

Мобілізація у жовтні: чи збільшуватимуть її темпи

Мобілізація у жовтні: чи збільшуватимуть її темпи

В Україні триває мобілізація, і зараз плани щодо її проведення не змінюються. Проте усе може "перегратися" в залежності від викликів з боку російського агресора.

Про це повідомив заступник міністра оборони України Олександр Павлюк. в ефірі телеканалу "Ми - Україна".

Він підкреслив, що завдання кожного чоловіка – захищати свою державу, тому до цього слід готуватися.

"Ми робимо максимально все, щоби не збільшувати темп мобілізації. Але самі розумієте, це все залежить від агресора і від ситуації, яка буде складуватися на фронті", – сказав Павлюк.

З початку жовтня, як і раніше, отримати повістки можуть чоловіки віком від 18 до 60 років, які є військовозобов'язаними, відповідають вимогам за станом здоров’я та не мають інших підстав для відтермінування служби.

Загалом, військове керівництво країни зазначає, що в першу чергу для доукомлектації армії потрібні люди з бойовим досвідом – штурмовики, артилеристи тощо. Другорядно - фахівці з різних сфер: водії, IT-спеціалісти, зв'язківці. Адже, мобілізаційні процеси здійснюються не лише для бойових дій на фронті, а також для виконання різноманітних завдань. Один з можливих напрямків служби у таких випадках - це робота у штабі. Це означає, що в армії є потреба в професіоналах різних спеціальностей.

Осінній мобілізації можуть підлягати такі групи військовозобов'язані чоловіки:

  • віком від 18 до 60 років, які придатні та обмежено придатні за станом здоров’я під час воєнного стану, якщо вони мають військовий досвід;
  • віком від 27 до 60 років, які придатні та обмежено придатні за станом здоров’я під час воєнного стану, якщо вони не мають досвід військової служби;
  • віком від 18 до 60 років, які зняті та виключені з військового обліку, однак визнані придатними або обмежено придатними через стан здоров'я в умовах воєнного стану на підставі рішення ВЛК.

Добровільно прийняти рішення, щодо вступу на військову службу можуть:

  • жінки віком до 60 років, які придатні за станом здоров’я;
  • призовники віком від 18 до 27 років, які раніше не брали участь у виконанні строкової служби – на службу за контрактом;
  • люди з інвалідністю, а також ті, хто отримали право на відтермінування від мобілізації через сімейні обставини, будуть служити за місцем проживання.

Вам можуть бути цікаві новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...