• Головна
  • Ухилявся від призову на військову службу: на Дніпропетровщині чоловіку призначили покарання
16:30, 19 вересня 2023 р.

Ухилявся від призову на військову службу: на Дніпропетровщині чоловіку призначили покарання

Ухилявся від призову на військову службу: на Дніпропетровщині чоловіку призначили покарання

На Дніпропетровщині суд виніс вирок чоловіку за ухилення від призову на військову службу під час мобілізації. Йому призначили йому покарання у виді позбавлення волі, звільнивши від відбування.

Про це повідомляє сайт 056 з посиланням на Єдиний державний реєстр судових рішень.

6 березня військово-лікарська комісія у Кривому Розі визнала чоловіка придатним до військової служби. Обставини, які б надали право на відстрочку від призову на військову службу під час мобілізації, були відсутні.

7 березня криворіжцю під особистий підпис вручили повістку про необхідність прибуття 26 березня о 07:00 для подальшого відправлення до військової частини, а також роз`яснили наслідки невиконання. Але він не з’явився до пункту збору, порушивши порядок комплектування ЗСУ, статтю 65 Конституції України, Указ Президента України «Про загальну мобілізацію» та Закон України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію».

У вересні в суді криворіжця визнали винним в ухиленні від призову на військову службу під час мобілізації. Чоловіку призначили йому покарання у виді позбавлення волі строком на три роки. Та він визнав свою провину. І на підставі до статей 75, 76 Кримінального кодексу України суд звільнив криворіжця від відбування покарання, встановивши іспитовий строк три роки, з умовою періодично з`являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації.

Зазначимо, що на Дніпропетровщині з початку повномасштабного вторгнення було розпочато понад 600 кримінальних проваджень за фактами ухилення від призову. Передує нам Закарпатська область – там їх 902, а на третьому місці Миколаївська – 518.

Загалом в Україні правоохоронці завели понад 7,3 тисячі кримінальних справ за статтею про ухилення від призову на військову службу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Оголошення
live comments feed...