• Головна
  • Прискорюють старіння: сім продуктів, які можуть забрати молодість
07:30, 11 вересня 2023 р.

Прискорюють старіння: сім продуктів, які можуть забрати молодість

Прискорюють старіння: сім продуктів, які можуть забрати молодість

Існує безліч факторів, що впливають на швидкість старіння організму. І харчування – далеко не останній з них. Виключіть ці продукти з раціону, і ви зможете продовжити гарне самопочуття і молодість шкіри на довгі роки, передає редакція 056. 

Вберегти молодість можливо відмовившись від семи видів продуктів. Серед них такі. 

Маргарин

Забудьте це слово! Емульсійний продукт буквально напханий шкідливими трансжирами, які збільшують ризик хронічних захворювань в рази. Крім того, цей вид жирів пов’язують з порушенням водного балансу в організмі. Хронічне зневоднення неминуче веде до появи великої кількості зморшок і раннього старіння органів.

Напівфабрикат

Так, ми знаємо, часу ні на що не вистачає, але все ж закликаємо вас не економити на їжі і власному здоров’ї. Готові страви, які перед вживанням досить прогріти в мікрохвильовці протягом пари хвилин – дуже нездорова їжа, зокрема, через високий вміст солі. Її надлишок неминуче веде до набряків і погіршення стану шкіри.

Енергетичні напої

Якщо вам не вистачає енергії з ранку, просто лягайте раніше спати! Не «підсаджуйте» організм на енергетичні напої — якщо тільки ви не плануєте постаріти на добрі десять років раніше.

У продукті міститься велика кількість цукру, кофеїну натрію і кислоти. Ця комбінація згубна для емалі зубів і вашої травної системи. Не кажучи вже про сечогінний ефект напоїв, що позбавляє організм цілющої вологи.

Солодощі

Якщо говорити про передчасне старіння, то цукор — ваш ворог номер один. Ми не закликаємо вас повністю відмовитися від солодощів, але обмежити їх кількість життєво необхідно. Надлишок глюкози створює ідеальні умови для розвитку хронічних захворювань і підвищує ризик діабету. Цукор — це ще й гарне харчування для ракових клітин. Варто задуматися!

Продукти з високим глікемічним індексом

Хліб, паста та інші продукти, вироблені з білого борошна, містять “швидкі” вуглеводи, споживання яких викликають стрімке зростання рівня цукру в крові.

Його різке підвищення і не менш різке падіння просто не може не відбитися на вашій шкірі.

Зв’язок споживання продуктів з високим глікемічним індексом і раннього старіння вже довели вчені. Якщо на обличчі стали з’являтися перші вогнища акне і розацеї, перегляньте ваш раціон — і якомога швидше.

Алкоголь

Тільки без паніки! Келих хорошого червоного вина раз в тиждень стареньку з вас, звичайно, не зробить, але все ж варто пам’ятати про міру. Часте вживання спиртних напоїв, особливо з високим вмістом цукру — викликає радикальні зміни в організмі, включаючи дефіцит вітаміну А, який відповідає за оновлення клітин.

Ковбаса та інші м’ясні продукти

Недавні дослідження показали, що нітрати і нітрити, які використовуються для стабілізації м’ясної складової в ковбасах і сарделях, значно підвищують ризик онкологічних захворювань. Ці речовини в організмі перетворюються в вільні радикали, що викликають окислення клітин і зміни в їх ДНК. Для шкіри обличчя ці процеси згубні.

Урізноманітніть раціон органічним м’ясом і рослинними різновидами білкових продуктів. А ось від бекону, сосисок та інших м’ясних продуктів з тривалим терміном зберігання краще відмовитися.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#військовий стан #Дніпро #Україна #056 #СТОЇМО #ЗупинимоОкупантів
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...