• Головна
  • Чи боляче встановлювати імплант
Новини компаній
12:30, 30 серпня 2023 р.

Чи боляче встановлювати імплант

Новини компаній

Питання про дискомфорт і біль під час проведення імплантації – одні з найбільш актуальних у потенційних пацієнтів імплантолога. І хоча біль та стоматологія, вже давно два несумісні поняття, у багатьох ще живі спогади про неприємний досвід, а вони можуть бути переможені лише позитивним досвідом. Це має бути лікування зубів без болю або в нашому випадку – імплантація зубів без болю. Чи це можливо? Тільки так і не інакше! Так нам відповіли наші шановні консультанти у стоматології Verno, одним із основних напрямків якої є імплантація зубів у Харкові. Давайте розбиратися разом.

Як проводиться імплантація зубів: її основні етапи

Людину лякає невідомість, тому пацієнт повинен бути знайомий з усіма етапами імплантації і навіть у деталях. Біль та імплантація – це абсолютно непримиренні поняття, але давайте у подробицях. Як проводиться зубна імплантація за класичним протоколом:

  • Діагностика. Перший та обов'язковий етап, який дозволяє оцінити стан кісткових структур, намітити, де будуть встановлені імпланти. Звичайно, поки що ні про який дискомфорт і мови бути не може, крім того, що викликаний переживаннями. Отже, комп'ютерна томографія та складання плану лікування.

  • Встановлення імпланту. Якщо кісткового об'єму в місці встановлення достатньо, лікар призначає день операції. Імплантація зуба – це хірургічна операція, під час якої лікар виробляє надріз м'яких тканин на місці установки і свердлить невеликий отвір у кістковій тканині для вживлення штучного кореня, тобто. імпланту. Всі операції проводяться з обов'язковою анестезією, тому ви не відчуваєте болю. Тільки легкий дискомфорт, пов'язаний із необхідністю перебувати у кріслі стоматолога з відкритим ротом. Якщо ваші переживання однакові великі, імплантолог запропонує вам лікування уві сні. Це медикаментозний сон чи седація. Ви залишаєтеся в свідомості, але у стані повного релаксу. Про седацію ми розповімо докладніше. Для того, щоб унеможливити неприємні відчуття після операції, у перші дні після імплантації пацієнт приймає знеболювальні препарати.

  • Встановлення абатменту. Воно проводиться після повного приживлення імпланту, орієнтовно через 3-6 місяців. Абатмент – це елемент конструкції, необхідний для фіксації коронки до імпланту. Завдяки розбірній конструкції надалі заміна коронки буде дуже простою. У цьому випадку анестезія зазвичай не потрібна, все пройде без болю.

  • Встановлення коронки. Протез виготовляється з урахуванням рекомендацій лікаря-імплантолога та вподобань пацієнта. Коронка не відрізнятиметься від рідних зубів. Все буде враховано – форма, колір. За функціональністю імплант нічим не відрізняється від природних зубів.

Імплантація уві сні

Встановлення імпланту уві сні чи під седацією – на сьогоднішній день це реальність. Для особливо вразливих пацієнтів, а також при тривалій процедурі імплантації лікар може порекомендувати седацію. Вона не замінює анестезію, а доповнює її.

Седація – це стан глибокого релаксу, якого досягають шляхом внутрішньовенного введення препарату (у деяких випадках подається газ через маску). Пацієнт розслаблюється і заспокоюється, він залишається у свідомості, може відповідати на запитання, але все, що відбувається навколо, – легкий сон. Це створює комфортні умови для роботи, а пацієнт отримує результати як за помахом чарівної палички. Стан напівсну проходить дуже швидко.

Імплантація уві сні показана пацієнтам, у яких виникає панічний страх перед лікуванням, а також тим, у кого сильно розвинений блювотний рефлекс, в анамнезі є хронічні соматичні патології, при яких протипоказані стреси. Завдяки седації імплантація може проводитися 12 і більше годин, що дозволяє провести всі необхідні роботи за один візит до лікаря.

Імплантація: із задоволенням та хорошими результатами

Сприятливий психоемоційний стан пацієнта – дуже важлива умова ефективної імплантації. Сучасні засоби та технології дозволили назавжди забути про біль у стоматологічному кріслі. Це стосується не лише лікування зубів та інших маніпуляцій, а й такої складної операції, як імплантація зубів. Щоб встановити імплант, від лікаря потрібні не тільки навички та досвід, але й висока концентрація уваги. Сучасні анестетики та седація роблять роботу лікаря спокійною та ефективною. Що стосується нас, пацієнтів, то навіть імплантація перетворюється для нас майже на розважальну прогулянку в стоматологію – за новим досвідом та новою якістю життя!

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...