• Головна
  • У Дніпрі та області на чверть зросла захворюваність на кишкові інфекції
17:00, 28 серпня 2023 р.

У Дніпрі та області на чверть зросла захворюваність на кишкові інфекції

У Дніпрі та області на чверть зросла захворюваність на кишкові інфекції

Згідно з даними епідеміологічного моніторингу, який здійснювався протягом звітного тижня з 18 по 24 серпня, захворюваність на гострі кишкові інфекції (ГКІ) по області зросла на 24,6% у порівнянні з попереднім тижнем. Це на 8% вище аналогічного періоду минулого року.

Про це повідомляє сайт 056 з посиланням на ДУ «Дніпропетровський ОЦКПХ МОЗ».

Всього за попередніми діагнозами зареєстровано 147 випадків захворювання на кишкову інфекцію, інтенсивний показник 4,75 на 100 тисяч населення. Питома вага дітей до 17 років в загальній структурі захворілих на гострі кишкові інфекції складає 53,1%.

Сильно панікувати не треба, адже, показники інфекційної захворюваності відповідають сезонним рівням та не перевищують середньобагаторічні показники.

Зазначимо, що гострі кишкові інфекції — одні з найпоширеніших інфекційних захворювань, які можуть призвести до серйозних ускладнень, особливо у дітей. ГКІ передаються через уживання зараженої їжі та води, під час купання у забруднених водоймах, через брудні руки і предмети побуту.

Найчастіше збудники кишкових інфекцій знаходяться у сирій їжі тваринного походження (м’ясо, яйця, непастеризоване молоко, морепродукти), немитих фруктах і овочах.

Найпоширеніші симптоми гострих кишкових інфекцій — слабкість, підвищення температури, біль у животі, блювота і діарея. 

Захворюваність на вірусні гепатити поодинока. Зареєстровано 4 випадки (інтенсивний показник 0,13 на 100 тисяч населення) проти 6 випадків (інтенсивний показник 0,19 на 100 тисяч населення) за попередній тиждень.

Захворюваність на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції (ГРВІ) знаходиться на неепідемічному рівні. Зареєстровано 3724 випадки (інтенсивний показник на 100 тисяч населення 120,39), що на 9,5% більше попереднього тижня. Питома вага дітей до 17 років – 48,1%.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...