• Головна
  • Samsung Galaxy Flip 5 vs Motorola Razr+: нарешті гідний суперник
Новини компаній
08:00, 25 серпня 2023 р.

Samsung Galaxy Flip 5 vs Motorola Razr+: нарешті гідний суперник

Новини компаній

Коли ми говоримо про складні смартфони, непохитним лідером у цьому сегменті вважається Samsung. Однак Motorola поступово займає все більшу частку на ринку фліп-фонів, а Motorola Razr+ і зовсім став улюбленцем багатьох техноблогерів. Розбираємось, чи зможе пристрій конкурувати з новим Galaxy Flip 5.

maxresdefault.jpg

maxresdefault.jpg

Дизайн та складання

Корпус обох пристроїв складається зі скляної панелі з алюмінієвим каркасом, а «половинки» смартфонів щільно прилягають один до одного у складеному стані. Якщо четвертому поколінні можна було пред'явити гаджету Samsung претензію через щілини між частинами корпусу, у новій версії цей недолік виправлено. Також модель корейського виробника отримала вологозахист IPX8, і тут смартфону Moto нема чого відповісти.

Якщо ми говоримо про розміри телефонів, вони схожі:

  1. У закритому стані Galaxy Flip 5 отримав габарити 85,1 x 71,9 x 15,1 мм, а Razr+ - 88,4 x 74 x 15,1 мм.
  2. У розкладеному стані Flip 5 розмірами 165,1 x 71,9 x 6,9 мм, а Razr+ - 170,8 x 74 x 7 мм.

Різниця між моделями становить кілька міліметрів, вона не буде такою відчутною. Але тим, хто купує складний телефон, тому що хоче, щоб він був якнайменше, варто купити Samsung Galaxy Flip 5.

Зовнішній та внутрішній екран

Samsung Galaxy Flip 5 оснащений 3,4-дюймовим зовнішнім AMOLED-дисплеєм з частотою оновлення 60 Гц і роздільною здатністю 748 x 720. Модель Razr+ (Razr Ultra 40) оснащена трохи більшим 3,6-дюймовим екраном з роздільною здатністю 6 та розгорткою 144 Гц.

Хоча різниця «на папері» відчутна, у реальному використанні ви навряд чи її відчуєте. Мало хто гратиме на зовнішньому екрані, а для перегляду повідомлень та перемикання музики достатньо стандартної герцовки.

Що стосується внутрішньої матриці, у Flip 5 встановлено 6,7-дюймовий AMOLED-дисплей з роздільною здатністю 2640 x 1080, а в новітньому фліп-фоні Motorola - 6,9-дюймова AMOLED-матриця на 2640 x 1080 пікселів. Крім незначної різниці у розмірах, два телефони знову відрізняє частота оновлення: дисплей Flip 5 оновлюється із частотою 120 Гц, а екран Motorola Razr+ – зі 165 Гц. І це – приємний бонус для любителів максимальної плавності.

Різниця у продуктивності

Продуктивність - та частина протистояння, де Flip 5 виходить переможцем. Процесор Snapdragon 8 Gen 2 у смартфоні Samsung перевершує чіп 8+ Gen 1 на 13% однопоточних, на 19% багатоядерних і на 33% графічних завданнях. Що стосується пам'яті, то незважаючи на 12 ГБ ОЗУ у смартфона Motorola (у Flip 5 — 8 ГБ), гаджет отримав сховище UFS 4.0, що має збільшити пропускну спроможність вдвічі в порівнянні з UFS 3.1 у Razr+.

Який смартфон краще?

Хоча Moto Razr+ наближається до звання кращого фліп-фону, він все ще не може випередити свого прямого конкурента. Однак обидва телефони чудово справляються зі своїми завданнями, тому головним вирішальним фактором буде лояльність до бренду та конкретні переваги, на кшталт більшої продуктивності або максимальної плавності інтерфейсу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...