• Головна
  • Безконтактні оплати смартфоном чи смартгодинником з Apple Pay
Новини компаній
19:13, 11 серпня 2023 р.

Безконтактні оплати смартфоном чи смартгодинником з Apple Pay

Новини компаній

У сучасного користувача є декілька можливостей для безконтактних оплат в магазинах, ресторанах та інших закладах, де можуть використовуватися відповідні термінали. Можна скористатися спеціальною банківською карткою, яка розрахована на такі платежі. Або ж використати Apple Pay, якщо ви є власником смартфона чи смартгодинника від цього виробника. Дізнайтеся, як налаштувати оплату Apple Watch або через iPhone у цій статті.

Як налаштувати Apple Pay

Цифровий сервіс Apple Pay – це фактично електронний гаманець, куди користувач, який є власником гаджета Apple, може додати свою банківську картку. Сервіс надає можливість розраховуватися за товари чи послуги, використовуючи iPhone або Apple Watch.

Умови налаштування сервісу нескладні, проте відрізняються залежно від пристрою: для смартфона та смартгодинника процедура буде трохи різною. 

  • Якщо ви хочете платити з iPhone, потрібно відкрити  додаток Wallet на смартфоні. Далі натискаєте на «+» і вводите дані своєї картки або скануєте її через камеру телефону.

  • Аби використовувати для розрахунків Apple Watch, треба зайти в програму Apple Watch на телефоні. Перейти в розділ «Wallet&Apple Pay» і додати дані картки або сканувати її за допомогою камери смартфона.

Як використовувати Apple Pay у торгових точках

Отже, ви додали дані картки в систему, тож тепер маєте змогу використовувати свої гаджети Apple з NFC для безконтактних оплат. Цей процес досить легкий:

  1. Кажете касиру, що хочете використати для оплати картку.

  2. Розблоковуєте смартгодинник або смартфон.

  3. Підносите його до безконтактного термінала.

  4. Підтверджуєте транзакцію за допомогою PIN-коду або біометричної технології Touch ID / Face ID.

Apple Pay – це безпечний, швидкий і комфортний спосіб розраховуватися за товари та послуги. Дані картки користувача не передаються на термінал. Вони замінюються унікальним цифровим кодом – токеном, а сам процес називається токенізацією. Тому будь-які треті сторони не зможуть отримати доступ до конфіденційних даних.

Також використовувати сервіс Apple Pay можна в інтернет-магазинах і додатках, де передбачена така можливість. Це суттєво спрощує щоденні покупки та пришвидшує процедуру розрахунку, де б ви не знаходилися та що б не купували.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Mastercard
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...