• Головна
  • Обмеження в Дніпровських ГЕС, знеструмлення через обстріли та негоду: ситуація в енергосистемі
13:30, 12 червня 2023 р.

Обмеження в Дніпровських ГЕС, знеструмлення через обстріли та негоду: ситуація в енергосистемі

Обмеження в Дніпровських ГЕС, знеструмлення через обстріли та негоду: ситуація в енергосистемі

Ситуація в енергосистемі України досить складна, але стабільна. Через підрив Каховської ГЕС 22 населених пункти без водопостачання, дві Дніпровських ГЕС працюють з обмеженнями. Також окупанти активізували обстріли енергооб’єктів у прифронтових областях. Додає проблем і негода, через яку пошкоджені мережі.

Про це повідомляє сайт 056 з посиланням на Міненерго та "Укренерго".

На Херсонщині та Миколаївщині триває фіксація та ліквідація наслідків повені, яка виникла через підрив окупантами Каховської ГЕС. У Херсоні залишаються знеструмленими понад 15 тисяч споживачів. У деокупованій частині області через підтоплення - без світла 8 населених пунктів. На Миколаївщині - залишаються знеструмленими 13 населених пунктів.

Енергетики готові розпочати відновлювальні роботи, щойно почне відходити вода. Зокрема, буде обстежено підтоплену насосну станцію Херсонської ТЕЦ.

Попередньо, здійснити повну оцінку збитків можна буде через два тижні після відходу води.

Гідроелектростанції Дніпровська ГЕС - 1 та Дніпровська ГЕС - 2 працюють з обмеженнями через зниження рівня води. Всі інші гідроелектростанції Дніпровського каскаду працюють планово.

Експерти Укргідроенерго, Міненерго та проєктанти працюють над проєктом перекриття Каховського водосховища, який можна буде реалізувати після деокупації територій.

За даними моніторингу, рівень води в ставку-охолоджувачі складає 16, 67 м. Однак експерти МАГАТЕ звернулися до окупантів щодо надання ширшого доступу місії до території та, відповідно, перевірки даних про рівень води.

Окупанти активізували обстріли енергетичної інфраструктури на прифронтових та прикордонних територіях. У Запорізькій області ракетно-бомбовим ударом зруйновано адміністративну будівлю одного з енергетичних об’єктів, пошкоджено автотранспорт. Внаслідок інтенсивних атак, зокрема із застосуванням ударних дронів, пошкоджено лінії електропередачі у Сумській, Харківській, Одеській, Донецькій областях.

Внаслідок несприятливої погоди у Київській, Чернігівській, Житомирській, Сумській, Дніпропетровській, Кіровоградській областях були пошкодження у мережах обленерго. Електропостачання більшості споживачів повернуто, відновлення живлення в окремих районах триває.

Комерційний імпорт електроенергії за минулу добу склав 7760 МВт*год. Експорт відсутній.

Енергетична система працює стабільно. Триває масштабна ремонтна кампанія на атомних та теплових електростанціях у межах підготовки до опалювального сезону.

"Наразі виробництво електроенергії забезпечує потреби споживачів. Однак водопілля знижується, гідроелектростанції зменшують виробництво електроенергії, продовжується літня ремонтна кампанія на енергоблоках теплових електростанцій, а також на деяких атомних енергоблоках. Тож обсяг доступних потужностей обмежений, тому просимо ощадливо використовувати електроенергію, особливо у вечірні години, щоб зменшити навантаження в енергосистемі та полегшити її балансування", - звітували в "Укренерго".

Допомогти збалансувати енергосистему, особливо у вечірні години з 19:00 до 22:00, допоможе розумне споживання електроенергії: переносьте використання потужної техніки з вечірніх годин на день або ніч, не вмикайте кілька потужних приладів одночасно та вимикайте світло, виходячи з кімнати.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Спецтема
Через значні руйнування енергетичної інфраструктури по всій території України впроваджують стабілізаційні відключення електроенергії. Їх будуть застосовувати, щоб зменшити дисбаланс в енергосистемі та щоб уникнути масштабних відключень.
Оголошення
live comments feed...