• Головна
  • Каховська ГЕС йде під воду: з деокупованої Херсонщини до Миколаєва евакуюють людей
11:00, 6 червня 2023 р.

Каховська ГЕС йде під воду: з деокупованої Херсонщини до Миколаєва евакуюють людей

Каховська ГЕС йде під воду: з деокупованої Херсонщини до Миколаєва евакуюють людей

Майже вся Каховська ГЕС вже під водою. Вже повністю або частково затоплені понад 10 населених пунктів Херсонщини. Близько 16 тисяч людей на правобережжі області у критичній зоні. Місцева влада евакуює мешканців із потенційних зон затоплення.

Про це повідомляє сайт 056 з посиланням на Херсонську ОВА та МВС України.

У Херсоні станом на 10:00 евакуйовано вже 742 людини. Вода прибуває. Ситуація ускладнюється тим, що деякі дороги розмиває. Це унеможливлює проїзд в окремі населені пункти. Евакуаційні групи шукають інші шляху. Станцію вже майже повністю затопило.

Близько 80 населених пунктів у зоні потенційного затоплення. Більшість з них - тимчасово окуповані.

Каховська ГЕС йде під воду: з деокупованої Херсонщини до Миколаєва евакуюють людей, фото-1

«Допомагаємо громадянам на звільненій правобережній частині Херсонщини. Переживаємо за наших людей, які залишилися на тимчасово окупованій лівобережній частині регіону, бо для російських терористів життя не має жодної цінності», – прокоментував Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко.

О 12:00 з Херсона відправиться перший евакуаційний поїзд до Миколаєва з мешканцями області, які опинилися у зоні ризику. В "Укрзалізниці" наголошують, якщо виникне потреба, то будуть призначені додаткові евакуаційні поїзди.

У Миколаєві на зараз всі служби абсолютно готові, влада області працює в тісній співпраці з колегами з Херсона та урядом.

"Наразі ми готові до більших наслідків, аніж вони будуть. Ми готові до виконання всіх завдань, всі точки розгорнуто, автобуси, маршрути – все пропрацьовано. За даними, що бачимо з російської сторони, вони були повністю не готові до ситуації, у них паніка – виїжджають, кидають і тд.

Наслідки цього будуть: по-перше, це відсутність води в Криму, а по-друге, ситуація на лівому березі Дніпра погіршиться. З нашого боку всі дії виконуються, ми готові", - повідомив голова Миколаївської ОВА Віталій Кім.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...