• Головна
  • У Дніпрі двоє підприємців намагалися переправити до Ірану авіадвигуни
18:00, 2 травня 2023 р.

У Дніпрі двоє підприємців намагалися переправити до Ірану авіадвигуни

У Дніпрі двоє підприємців намагалися переправити до Ірану авіадвигуни

Служба безпеки запобігла спробі незаконного вивезення за межі України двигунів до військово-транспортних літаків. Їх намагалися переправити з Дніпра в Іран.

Про це повідомили в пресслужбі СБУ.

У ході комплексних заходів у Дніпрі викрито двох підприємців, які намагалися нелегально переправити до Ірану два турбореактивні авіадвигуни Д-36 для продажу. Українську продукцію фігуранти планували реалізувати іноземцям за 400 тис. дол. «Замовники» планували використати відповідне високотехнологічне обладнання на військово-транспортних літаках АН-74.

Для маскування злочинної діяльності зловмисники хотіли вивезти авіадвигуни з України під виглядом комплектуючих для магістральних газогонів. Для цього вносили недостовірні відомості до товарно-транспортних декларацій. Втім, співробітники СБУ своєчасно викрили оборудку і заблокували її.

За даними слідства, організаторами «схеми» є двоє власників дніпровської компанії, яка спеціалізується на вантажних перевезеннях до країн Близького Сходу і Африки. Двигуни, які вони намагались вивезти за кордон, раніше були викрадені під час ліквідації одного з держпідприємств.

Ділки планували зробити «косметичний» ремонт цих агрегатів і виготовити на них підроблені документи для подальшого продажу.

Зловмисники зберігали авіапродукцію в ангарі на території підприємства. Саме там її виявили правоохоронці при обшуках за місцем роботи фігурантів.

У Дніпрі двоє підприємців намагалися переправити до Ірану авіадвигуни, фото-1

Наразі двигуни вилучено для проведення експертиз. Після цього буде вирішено питання щодо їх передачі на потреби оборонно-промислового комплексу України.

У межах кримінального провадження, розпочатого слідчими СБУ за ч. 1 ст. 333 Кримінального кодексу України (порушення порядку здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю), триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину і притягнення винних до відповідальності.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...