• Головна
  • Зеленський розповів скільки українців зараз воюють за перемогу і хто найбільше ризикує
15:30, 21 травня 2022 р.

Зеленський розповів скільки українців зараз воюють за перемогу і хто найбільше ризикує

Зеленський розповів скільки українців зараз воюють за перемогу і хто найбільше ризикує

Зараз проти військ путіна воюють 700 тисяч українців-патріотів. Дякуючи цьому, ми виграємо війну, але деякі воїни йдуть на подвиги, знаючи, що не повернуться живими.

Про це повідомив Зеленський під час інтерв'ю з Оленою Зеленською з нагоди третьої річниці від дня інавгурації.

"Постійна повага до українців. Я завжди вірив у людей. Ця війна — найголовніший доказ усьому світу, що ми такі люди", - заявив він.

Зеленський розповів, що віддає шану і льотчикам, про яких до цього не розповідав. Під час оборони Маріуполя вони виконували гуманітарну функцію на "Азовсталі", і багато із них загинули.

"Дуже велика кількість людей загинула, наших льотчиків. На жаль… Абсолютно героїчні люди, які знали, що складно, знали, що долетіти майже неможливо", – сказав Зеленський.

За його словами, повітряних коридорів до "Азовсталі" не було через російську ППО та ракети.

"Велику кількість тижнів льотчики на гвинтокрилах, знаючи, що 90% не повертаються… летіли туди. Ми втратили багатьох льотчиків, які намагалися доставити бійцям воду, ліки, зброю, забрати поранених. Вони знали, що багато хто там гине і все одно летіли. Герої", – додав голова держави.

Не відходячи від теми, президент прокоментував подальші дії щодо повернення в Україну захисників "Азовсталі".

"Я домовлявся з Туреччиною, Швейцарією, Ізраїлем, з Францією через зв'язки лідерів з рф, коли ми бачили, що військовим шляхом розблокування неможливе. Хоча я десятки разів казав лідерам держав надати відповідне озброєння нашим військовим, щоб ми підійшли до Маріуполя, щоб розблокувати цих людей… Але є те, що є. Хлопці від військових отримали сигнал, що вони мають повне право вийти і зберегти своє життя.

Далі все залежить від Червоного Хреста, ООН, росії і т. д. і зобов'язань, які вони на себе взяли, що бійці будуть в безпеці і чекатимуть обміну", - сказав він.

За його словами евакуацію інших людей, які були поруч, розпочали вже давно. Вивезли медиків. Вивезли тяжко поранених.

"Мені здається, що найближчим часом, навіть не днями завершиться евакуація всіх", — каже глава держави.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Днепр #новини Дніпро #Дніпро #новости Днепр #Маріуполь #Рубіжне #новини Луганськ #новини Україна #Азовсталь #Зеленський
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...