Новини компаній
20:53, 25 вересня

Як вибрати сік у магазині

Новини компаній

Сік, власноруч вичавлений зі свіжих фруктів і відразу випитий, — найкраще рішення. Однак для більшості налагодити вживання такого напою на постійній основі є проблематичним, а отже, доводиться купувати його в магазинах. Це цілком можна зробити безпечно, якщо знати, на що звертати увагу. Image

Вибираємо та оглядаємо упаковку

Переважна більшість соків продається у скляній та картонній тарі. Вважається, що скло краще захищає вміст ємності від зовнішніх дій. Однак слід враховувати, що через нього безперешкодно проникає світло, а сама тара важка і легко б'ється. Тетрапак має меншу вагу та оберігає сік від впливу світла. Але при цьому його легко пошкодити під час транспортування або зберігання. Деякі виробники, наприклад французький бренд Граніні , розливають соки та нектари у легкі, міцні та зручні пластикові пляшки. Цей варіант зручний і для дому, і пікніка. Перед покупкою в магазині потрібно уважно оглянути упаковку - вона не повинна мати пошкоджень, деформацій. Також перевірте термін придатності та дату виготовлення. Якщо все гаразд – переходьте до складу.

Вивчаємо склад

Чим він коротший і простіший — тим краще. Допустимими інгредієнтами є:

  1. вода - але тільки не в стовідсотковому соку;
  2. цукор чи цукровий сироп;
  3. лимонна кислота;
  4. додаткові корисні речовини – на них вказує напис «Збагачений вітамінами та мікроелементами».

Використання цукрозамінників не заборонено, хоча напої з ними припадуть до смаку далеко не всім. А ось консервантів, стабілізаторів, барвників та ароматизаторів у соках та нектарах бути не повинно. У сокових напоях вони допустимі. Перед покупкою соку, нектару чи морсу в інтернет-маркеті Маудау ви можете почитати інформацію виробника, вивчити етикетку та почитати відгуки покупців. Наступний критерій вибору – наявність м'якоті. Якщо вам не подобаються густі напої з натуральними включеннями та осадом, шукайте на упаковці напис "Освітлений". Такі соки після віджимання або відновлення піддаються фільтрації, не мають у складі м'якоті та привертають кристальну прозорість.

Не весь сік – це сік

У цій категорії є кілька видів напоїв:

  1. сік - містить 100% вичавки з фруктів;
  2. нектар - частка соку в ньому може коливатися від 25 до 50%;
  3. морс - різновид із вмістом соку від 10 до 15%;
  4. соковмісний напій — у ньому менше 10% фруктового вичавлення, решта — підсолоджувачі, підкислювачі, ароматизатори та вода.

Крім того, покупний напій може бути прямого віджиму або відновленим. Перший розливають у тару відразу після виготовлення. Другий – це розбавлений водою концентрат чи фруктове пюре. Корисних речовин у ньому менше, проте там, де не виростають ті чи інші фрукти, технологія відновлення – єдиний варіант запропонувати споживачеві екзотичні види соків.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...