• Головна
  • Привласнили 1 млн грн на ремонті укриттів: на Дніпропетровщині викрито держслужбовицю та директора школи
16:30, 27 травня

Привласнили 1 млн грн на ремонті укриттів: на Дніпропетровщині викрито держслужбовицю та директора школи

Привласнили 1 млн грн на ремонті укриттів: на Дніпропетровщині викрито держслужбовицю та директора школи

У Кривому Розі на Дніпропетровщині викрито начальницю відділу освіти виконкому. Вона разом з п'ятьма співучасниками заволоділа бюджетними коштами - в сумі понад 1 млн, які були виділені на ремонт укриттів.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на Дніпропетровську обласну прокуратуру.

За даними слідства, службовиця розробила злочинний план. До злочинної схеми вона залучила директора дитячо-юнацької спортивної школи, бухгалтера відділу освіти виконкому і трьох підприємців.

Підозрювані завідомо внесли неправдиві відомості до офіційних документів щодо вартості будівельних матеріалів. На підставі цих документів було перераховано кошти на користь підконтрольних підрядних підприємств.

У подальшому кошти були розподілені між учасниками організованої групи. Своїми протиправними діями підозрювані призвели до суттєвих збитків територіальній громаді – понад 1 млн грн.

Під час проведення санкціонованих обшуків за місцями проживання та роботи фігурантів було вилучено грошові кошти, документацію, що підтверджує злочинну діяльність, та автомобілі.

Підозрюваним інкримінують заволодіння чужим майном шляхом зловживання особою своїм службовим становищем, вчинене в особливо великих розмірах, та службове підроблення у складі організованої групи (ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 28, ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України).

Наразі всім підозрюваним обрано запобіжні заходи – тримання під вартою, начальницю та бухгалтера відділу освіти виконкому відсторонено від займаних посад.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими відділення поліції №2 Криворізького районного управління поліції та СУ ГУНП в Дніпропетровській області, оперативний супровід – співробітники Управління стратегічних розслідувань в області Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина #ситуація в Дніпрі
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...