• Головна
  • В Україні утримається тепло, але насунуться грози: якою буде погода у Дніпрі 24 травня
20:00, 23 травня

В Україні утримається тепло, але насунуться грози: якою буде погода у Дніпрі 24 травня

В Україні утримається тепло, але насунуться грози: якою буде погода у Дніпрі 24 травня

У п'ятницю, 24 травня, в Україні продовжиться тепла погода з достатньою кількістю сонця. Проте в багатьох регіонах очікуються дощі з грозами.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на Укргідрометцентр.

Прогнозується мінлива хмарність. Вночі без опадів, вдень на Правобережжі місцями короткочасні дощі, грози.

Вітер переважно східний, 7-12 м/с, вдень в Криму та Приазов'ї подекуди пориви 15-20 м/с. Температура вночі 11-16°; вдень 21-26°, на Одещині, Миколаївщині та Херсонщині до 29°; на високогір'ї Карпат вночі 6-11°, вдень17-22°.

В Україні утримається тепло, але насунуться грози: якою буде погода у Дніпрі 24 травня, фото-1

Прогноз погоди по Дніпропетровській області та м. Дніпро на 24 травня

Невелика хмарність. Вночі без опадів, вдень місцями невеликий короткочасний дощ, гроза. Вітер східний, 7-12, вдень місцями пориви, 15-20 м/с. Температура по області вночі 13-18°С, вдень 24-29°С, по м. Дніпро вночі 14-16°С, вдень 25-27°С.

24-28 травня на території Дніпропетровської області збережеться надзвичайна (V класу) пожежна небезпека.

Яка погода очікує на українців найближчим часом

Синоптик Укргідрометцентру Наталія Птуха розкрила, яка погода очікує на українців до кінця травня.

"Загалом цього тижня і надалі, скажімо так, принаймні до кінця місяця ми вже заморозків не очікуємо. Все ж таки вже змінилися синоптичні умови так, що будуть надходити переважно теплі повітряні маси", - заважила вона

Так, у найближчий тиждень, за її словами, температура в нічні години становитиме 9-14 тепла, а в денні - в межах 22-28 градусів.

"+30 поки що не очікуємо. Все ж таки це +28. По півдню України, радше за все, це буде поки що найвища температура. На цьому тижні. І в принципі якихось сильних кардинальних зрушень на наступному також не спостерігаємо", - сказала експерт.

Вона пояснила, що цього тижня на територію України впливатиме поле підвищеного тиску з північного сходу.

"Загалом синоптичні умови - ми будемо в такому малоградієнтному полі підвищеного тиску. Тобто це коли немає такого або яскраво вираженого антициклону просто над нашою територією, або навпаки - циклону", - розповіла Птуха і зауважила, що у більшості регіонів більшість часу погода буде без опадів.

Водночас над Центральною Європою цього тижня знаходиться циклон. І його фронтальні системи будуть дещо впливати на наші західні області, і там спричинятимуть подекуди короткочасні дощі та окремі грози.

Крім того, через північний схід території України - Чернігівську, Сумську та Харківську області - пролягатиме малоактивний атмосферний фронт, тож в денні години там можуть бути невеликі короткочасні дощі та окремі грози. Але вони матимуть доволі локальний характер.

"Тому щодо опадів - їх не дуже багато. Трішки більше, звичайно, може бути по Карпатах, Закарпаттю. Ну, і ці вже опади набувають, звичайно, характеру теплого періоду. Коли це можуть бути саме короткочасні дощі, переважно грозові дощі. Тому готуємося вже до такої практично літньої погоди: цього тижня і принаймні наступний - також", - сказала експерт.

Птуха додала, що антициклон з північного сходу відступатиме у східному напрямку, але натомість змінюватиметься наступним, також з півночі, зі Скандинавії, але кардинальних зрушень найближчим часом не очікується.

Стосовно того, де, в яких регіонах України найближчим часом будуть найвищі та найнижчі температури, синоптик зазначила, що найнижчі будуть у західних областях - через хмарність та опади.

"Якщо говорити про денні максимуми, в Карпатському регіоні - це 19-24. Плюс також узбережжя морів. Там за рахунок наближеності до моря, саме по узбережжю морів, то температурні показники, адже вода не так швидко прогрівається, і тому вона забезпечить в денні години… в межах 19-24", - розповіла синоптик.

Так, за словами Птухи, загалом перехід з весни у літо має бути достатньо м’яким, цей поступовий перехід у метеорологічне літо вже відбувається.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина #ситуація в Дніпрі
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...