• Головна
  • З травня в українських військових зміняться зарплати: як саме
17:30, 30 квітня

З травня в українських військових зміняться зарплати: як саме

З травня в українських військових зміняться зарплати: як саме

Кабінет міністрів затвердив доплату у розмірі 70 тисяч гривень для військовослужбовців ЗСУ, які виконують бойові завдання "на нулі". Їх будуть виплачувати від травня. Це не заміна 100 тисяч "бойових", а додаткові кошти за захист України.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на АрміяInform.

Додаткових в 70 тисяч гривень можуть отримати військовослужбовці Збройних сил, Нацгвардії, СБУ, ГУР, Держприкордонслужби, Служби спецзв’язку, Державної спеціальної служби транспорту, а також поліцейські. А саме ті, хто виконує бойові чи спеціальні завдання в першому ешелоні оборони або наступу на відстані до ротного опорного пункту включно. Також на неї можуть розраховувати ті, хто виконує бойові завдання між позиціями Сил оборони України та агресора, на окупованих росією територіях, а також на території ворога.

Таким чином, відтепер військовослужбовці, які перебувають на передовій, потенційно зможуть отримувати більш ніж 190 тисяч гривень:

  • грошове забезпечення, яке залежить від звання, посади та вислуги років (мінімум 20 100 грн);
  • 100 тис. грн "бойових";
  • 70 тис. грн винагороди.

Щоправда, якщо "бойові" виплачуються щомісяця, а сума виплати залежить від кількості днів, під час яких виконувалися завдання.

"За кожні 30 днів (сумарно обчислених) виконання таких завдань". Тобто до конкретного місяця ця виплата не прив’язана, а виплачувати її мають тоді, коли буде сумарно 30 днів виконання завдань", - йдеться в постанові Кабміну

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина #ситуація в Дніпрі
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...