• Головна
  • Великдень 2024: чи будуть в Україні додаткові вихідні на початку травня
16:00, 9 квітня

Великдень 2024: чи будуть в Україні додаткові вихідні на початку травня

Великдень 2024: чи будуть в Україні додаткові вихідні на початку травня

В цьому році Великдень Україна за новим календарем зустрічає 5 травня. Однак, у попередньому році його відзначали 16 квітня. Але додаткових вихідних на це свято ні в 2023-му, ні в 2024-му немає.

Про це повідомляє редакція сайту 056.

Воскресіння Христове завжди святкується у неділю, а тому українці отримують додатковий вихідний. Згідно зі статтею 73 Кодексу законів про працю, неробочий день випадає на понеділок, який йде слідом за святом. Але під час дії воєнного стану додаткові вихідні дні скасовуються. Тобто, більшість українців у понеділок, 6 травня, вийдуть на роботу. Але роботодавці можуть давати співробітникам дати відпочинку на свій розсуд.

З Великоднем пов'язують чимало інших свят, святкування яких розраховується залежно від дати Воскресіння Христового. Зокрема, Вознесіння, День святого Духа і Трійця (або Зелені свята). З них всіх офіційний вихідний випадає лише на останнє свято.

2024 року Трійцю українці будуть святкувати у неділю, 23 червня. Тобто, в понеділок, 24 червня, в українців повинен бути додатковий вихідний. Його через воєнний стан також не буде.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина #погода Дніпро
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...