• Головна
  • Великдень 2024: що буде з цінами на продукти в Україні
19:30, 24 березня

Великдень 2024: що буде з цінами на продукти в Україні

Великдень 2024: що буде з цінами на продукти в Україні

На період Великого посту, який у 2024 році триває з 18 березня до 4 травня, в Україні очікується здорожчання риби. Причому як свіжої, так і мороженої.

Редакція сайту 056 розкаже що буде з цінами на продукти перед Великоднем. 

Втім, зростання цін буде незначним і складе 5-10%. Водночас великі мережі супермаркетів ввечері 23 березня продавали живого коропа в середньому по 171,03 грн/кг.

Про можливе зростання цін розповіла керівниця відділу маркетингу гуртового ринку сільськогосподарської продукції "Шувар" Тетяна Попович. Вона зазначила: після закінчення посту ціни повернуться на колишній рівень.

Попович пояснила, що причина такого здорожчання – підвищення інтересу покупців до рибних продуктів через диктовані правилами посту обмежень в споживанні м'ясних продуктів. Відповідно, в цей час "люди шукають альтернативу у морепродуктах".

"Початок Великого посту традиційно впливає на зростання попиту на рибу та морепродукти в Україні. Це призводить до збільшення попиту на рибу, як свіжу, так і морожену, у відповідь зростає вартість. Я не прогнозую драматичного розвитку подій та стрибків цін чи дефіциту. Зростання обмежиться 5-10%", – повідомила експертка.

Вибір збільшиться

При цьому експертка визнала, що підприємці використовують цей елементо сезонності з вигодою для себе. Зокрема, докладають додаткових зусиль для задоволення попиту на рибу.

Зокрема вони збільшують кількість позицій до продажу.

"Підприємці реагують збільшенням асортименту рибних продуктів", – розповіла Попович.

Скільки коштує риба у супермаркетах

Тим часом, наприклад, свіжоморожена скумбрія вже коштує дорожче, ніж у лютому. Як засвідчив моніторинг OBOZ.UA, увечері 23 березня великі мережі супермаркетів продавали її в середньому по 147,35 грн/кг – що майже на 9 грн перевищує середню ціну минулого місяця.

В окремих мережах можна зустріти ціни від 134 до 164,9 грн/кг. Зокрема:

  • Auchan – 137 грн/кг;
  • Novus – 134 грн/кг;
  • Екомаркет – 164,9 грн/кг;
  • Megamarket – 153,5 грн/кг.

А ось живий короп здешевшав – хоч і практично непомітно, лише на 35 коп. Увечері 23 березня його продавали у супермаркетах в середньому по 171,03 грн/кг. Зокрема:

  • Auchan – 159 грн/кг;
  • Metro – 205,09 грн/кг;
  • Varus – 149 грн./кг.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#військовий стан #Дніпро #Україна #056 #СТОЇМО #ЗупинимоОкупантів
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...