• Головна
  • В Україні різко зросла ціна на популярний овоч: який саме та як їх обирати
14:00, 7 квітня

В Україні різко зросла ціна на популярний овоч: який саме та як їх обирати

В Україні різко зросла ціна на популярний овоч: який саме та як їх обирати

Цього тижня в Україні зросла ціна на імпортні помідори. Однією з головних причин здорожчання цього овоча стала недостатня пропозиція томатів на ринку. 

Про це повідомили аналітики проєкту EastFruit, передає редакція сайту 056.

Експерти наголосили, що також зростанню цін на томати сприяє безпосереднє здорожчання цих овочів в самій Туреччині через активізацію поставок до країн ЄС.

Так, на українському ринку ціни на імпортні помідори від початку поточного тижня зросли в середньому на 11%, і наразі ця продукція оптом пропонується до продажу по 84-100 грн/кг (2,15-2,56 дол/кг).

Головні гравці ринку пояснили, що тенденція зростання цін на тепличні томати в Україні зумовлена ​​підвищеним попитом на цю продукцію на тлі досить низької пропозиції імпортного томату.

Аналітики додали, що наразі на українському ринку домінує турецька продукція, оскільки місцеві тепличні комбінати ще не розпочали сезон збору цих овочів.

Варто зазначити, що наразі середня ціна на тепличні томати в Україні на 50% вища, ніж за аналогічний період минулого року.

Продавці не виключають, що у другій половині квітня зростання цін у цьому сегменті припиниться. Вони це пояснюють тим, що тоді більшість українських тепличних комбінатів вийдуть на ринок із новим обігом томатів.

Нагадаємо, що в Україні спостерігається зростання цін на картоплю. Однією з причин здорожчання став дефіцит якісної продукції. 

У Міністерстві агрополітики вважають, що 2024 року ціни на основні продукти в Україні залишаться стабільними, але лише українського виробництва.

Як обирати перші весняні овочі та зелень

Весна завжди приходить разом із першими овочами та зеленню, які можуть допомогти знизити сезонний гіповітаміноз, хоча вітамінів в них і менше, ніж у звичайних сезонних плодах, що були вирощені на відкритому грунті. Вони живлять організм людини вітамінами С і Р, однак разом із корисними речовинами вони можуть містити і надлишок шкідливих нітратів. Тому, коли купуватимете перші свіжі овочі та зелень, звертайте увагу на наступні важливі ознаки.

  • зелень беріть зі свіжими листям темно-зеленого кольору, без жодної жовтизни;
  • огірки вибирайте з темною, твердою і тонкою шкіркою. Також буде добре, якщо на них збереглися засушені квіти, що є ознакою їхньої свіжості;
  • молода капуста повинна бути легка і не дуже тверда;
  • зелена цибуля мусить мати яскраво виражену межу між білою частиною і зеленими "пір'ям".
  • І окремо хочу розповісти про редиску, що залишається у переліку продуктів, поживну цінність яких часто недооцінюють. А вона дуже багата на вітамін С, фолієву кислоту, вітаміни групи В, калій, кальцій і м'які харчові волокна.

Коли купуватимете, перевіряйте її на дотик — вона повинна бути абсолютно твердою, бо інакше є ризик придбатии напівпорожні і волокнисті екземпляри. Шкіра повинна бути гладкою, чистою і без чорних цяток. 

Соковита та хрустка редиска з легким гірчичним присмаком стане чудовим доповненням до будь-якого салату. А щоб ще більше підвищити її хрусткі властивості, варто потримати редиску кілька годин у воді з кубиками льоду — заразом позбудетеся і надлишку нітратів.

До речі, петрушку, кріп і цибулю можна взагалі виростити власноруч на підвіконні — без городу дачі та зайвих зусиль.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#військовий стан #Дніпро #Україна #056 #СТОЇМО #ЗупинимоОкупантів
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...