• Головна
  • Ракетний удар по Дніпру: як постраждалим отримати матеріальну допомогу
23:25, 2 квітня

Ракетний удар по Дніпру: як постраждалим отримати матеріальну допомогу

Ракетний удар по Дніпру: як  постраждалим отримати матеріальну допомогу

Вдруге за добу росіяни атакували Дніпро. Через це у Дніпрі 18 постраждалих від ракетного удару. До міських медичних закладів звернулось п'ять осіб з осколковими пораненнями, черепно-мозковими травмами, різаними ранами. На стаціонарному лікуванні залишаються дві людини, інші лікуватимуться амбулаторно. Загрози їхнім життям немає. Пацієнти отримують необхідну медичну допомогу та перебувають під наглядом лікарів.

Про це повідомляє редакція сайту 056. 

Також у місті постраждало 14 будинків комунальної власності, ОСББ та ЖБК. У 7 комунальних будинках вилетіло близько 700 вікон.

«На даний час ми забиваємо вікна плівкою. Далі зробимо заміри, аби замовити нові металопластикові вікна. І як тільки їх виготовлять, ми одразу встановимо. Щодо дахів, то завтра служби їх обстежать, аби перевірити, чи все уціліло», - розповів директор департаменту житлового господарства Дніпровської міської ради Сергій Файфер.

Також біля 39 будинку по вул. Квартальна (колишня Гладкова) КП «Жилсервіс-5» Дніпровської міської ради розгорнув палатку, куди люди можуть звертатись за допомогою, якщо вони виявили пошкоджені вікна. Там прийматимуть заяви до початку комендантської години.

Щодо будинків ОСББ, то це вже друга терористична атака за добу.

«Щодо вечірньої атаки, то маємо 7 постраждалих будинків. Поки нарахували близько 100 вибитих вікон. Ми оперативно звʼязались з головами правління. Зараз всі мешканці, в яких постраждали вікна або інші конструкції у будинку, мають звернутись до голів ОСББ, аби ті передали інформацію нам. Щодо балконів, які не були у проєкті квартири, то місто їх не відновлює. Але ви можете звернутись до адміністрації Шевченківського району та отримати матеріальну допомогу на відновлення балконів та лоджій», - зазначив начальник організаційного відділу департаменту з питань самоорганізації населення ДМР Владислав Макарець. 

Також за допомогою у разі, якщо ваш будинок ОСББ/ЖБК зазнав ушкоджень внаслідок ракетного обстрілу, можна звернутись до департаменту з питань самоорганізації населення за телефоном: +380633409472

Ти дніпряни, які залишились без житла, або воно частково зруйноване внаслідок обстрілів, можуть отримати матеріальну допомогу.

«Для цього необхідно звернутися до адміністрації Шевченківського району за адресою вул. Михайла Грушевського, 70 або ж до нашого пересувного пункту, який буде розгорнутий від завтра у ПК «Шинник» за адресою просп. Богдана Хмельницького, 118-А з 10:00 до 19:00. За ціма двома адресами ви зможете подати документи. Далі наші фахівці вийдуть на місця та проведуть обстеження ваших квартир та нададуть акт. Після його отримання власник помешкання має звернутися до департаменту соціальної політики міськради Дніпра за адресою вул. Шевченка, 11 аби отримати там матеріальну допомогу», - сказав голова Шевченківської райадміністрації Олег Дюткін.

Дізнатись перелік документів, які необхідно подати до адміністрації Шевченківського району, можна за телефоном (066) 214 45 85.

Матеріальна допомога надається для відновлення помешкання до придатного для проживання стану. Вона не передбачає заміну вікон, дверей, відшкодування за пошкоджену, знищену техніку, меблі тощо. Водночас відповідно до постанови КМУ від 21.04.2023 № 381 власник пошкодженого /зруйнованого житла може звернутись по державну допомогу за програмою е-відновлення через застосунок «Дія». Детальна консультація – у департаменті соціальної політики ДМР за телефонами: (068) 913 46 88, (095) 415 18 54.

На місці ракетного удару працюють і комунальники, які зачищають проїзну частину та тротуари від уламків. У роботах задіяно 6 одиниць техніки та бригада комунальників. Вони чекають дозволу від рятувальників, аби ліквідувати наслідки на території навчальних закладів та прибудинкових територіях. Ці роботи заплановані на ранок 3 квітня.

Крім цього, працівники КП «Міськсвітло» вже обстежили пошкоджену систему зовнішнього освітлення. Відновлювальні роботи проведуть 3 квітня

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#військовий стан #Дніпро #Україна #056 #СТОЇМО #ЗупинимоОкупантів
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...