• Головна
  • Розмовний клуб ComeStudy: Відточуємо навички спілкування
Новини компаній
09:31, 1 квітня

Розмовний клуб ComeStudy: Відточуємо навички спілкування

Новини компаній

Вивчення граматичних правил, виконання домашніх завдань, читання текстів та перегляд освітніх відео на YouTube – це, безперечно, чудово. Однак ніщо так не сприяє прогресу в опануванні мови, як практика розмовної мови. В ComeStudy ми це добре розуміємо, тому в цьому році представили ще один спосіб вивчення словацької мови – розмовні клуби. Давайте обговоримо, що це таке.

Розмовний клуб ComeStudy: Відточуємо навички спілкування, фото-1

Що таке розмовний клуб?

Цей термін вже знайомий багатьом за англійським аналогом – Speaking club. Це особливий формат мовних занять, де акцент робиться на практику усної мови в цікавій та неформальній обстановці.

Як це відбувається?

Щопонеділка ми оголошуємо Тему тижня, наприклад, Подорожі, Фільми, Хобі тощо. У нашому телеграм-каналі (comestudysk) ми ділимося корисною інформацією з цієї теми: це можуть бути словники, відео, статті, питання для обговорення та вікторини.

Завдання учасника – ознайомитися та переглянути всі матеріали для підготовки до заняття.

В кінці тижня, зазвичай у суботу, всі учасники та ведучий збираються в Skype і обговорюють обрану тему виключно словацькою мовою.

Організаційний момент

Щоб приєднатися до клубу, потрібно у телеграмі заповнити анкету і внести оплату у розмірі 250 грн. У п'ятницю з вами зв'яжеться ведучий клубу і надасть посилання для підключення. Спілкування в клубі відбувається виключно словацькою мовою, що може викликати хвилювання у багатьох. Якщо ви розглядали можливість участі, але все ще боїтеся говорити та робити помилки, наступний розділ для вас.

Розмовний клуб ComeStudy: Відточуємо навички спілкування, фото-2

Міфи про розмовний клуб

Перший міф – для участі потрібно мати високий рівень знання мови та говорити без помилок. Насправді це не так. Головна мета і завдання таких занять – саме боротьба зі страхом робити помилки. Для участі достатньо мати мінімальний рівень, тобто вміти будувати базові речення та мати трохи словникового запасу. Все інше для підготовки ми публікуємо в телеграмі. За помилки ніхто не сварить, адже, як то кажуть, ніхто вчений з неба не впав, і без практики неможливо почати говорити як носій мови. Тому швиденько відкиньте всі страхи з цього приводу.

Другий міф – розмовний клуб допоможе вивчити нову граматику, я зможу швидко говорити та вивчу багато нових слів. Цей пункт, як медаль, має дві сторони. Потрібно пам'ятати, що подібні "заняття" – це не урок, де ви вчитеся чомусь новому, це скоріше практика закріплення вже вивченого та трохи нового. Ми не вивчаємо нові правила та слова, ми спілкуємося, виправляємося, запам'ятовуємо конструкції речень та те, що стане в нагоді в реальному спілкуванні в дуже вільній та ненав'язливій формі. Але такі вправи дійсно допоможуть вам почати розмовляти (не факт, що з першого разу, але все ж), оскільки ви опиняєтеся в незвичайній для себе обстановці, серед незнайомих людей та не з вчителем, до якого ви звикли. Виходите з зони комфорту.

Висновок: Кому потрібен розмовний клуб?

Усім! Усім, хто бажає і прагне краще володіти мовою, не боятися говорити, хто любить спілкуватися та дізнаватися щось нове, кому недостатньо занять. Розмовний клуб лише посилить ваші здібності та допоможе швидко орієнтуватися, коли немає вправ, підказок, коли ви не знаєте, яке питання далі прозвучить. Коли ви будете спілкуватися з викладачем в університеті, обговорювати з друзями вчорашню вечірку, запитувати у продавця, де знайти потрібну футболку, відправляти посилку на пошті – потрібно говорити самостійно. Чому ж не зробити крок до цього вже зараз?

Ну що, ми вас переконали? Тоді швидше записуйтеся, і давайте говорити словацькою разом.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...