• Головна
  • Нічна атака "шахедами" по Україні: пошкоджено приватні будинки, транспортне підприємство та офіси
09:10, 28 березня

Нічна атака "шахедами" по Україні: пошкоджено приватні будинки, транспортне підприємство та офіси

Нічна атака "шахедами" по Україні: пошкоджено приватні будинки, транспортне підприємство та офіси

У ніч на 28 березня противник завдав "шахедного" та ракетного-авіаційного удару по Україні. Терористична атака була спрямована на південні та південно-східні регіони. Ціллю стали енергетичні та промислові об'єкти. Ворог намагався обійти ППО, запускаючи дрони через житлові будинки.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на Повітряні Сили ЗСУ та Сили оборони півдня України.

Цієї ночі війська рф застосували:

  • три крилатих ракет Х-22 та протирадіолокаційної ракети Х-31П (з акваторії Чорного моря),
  • зенітної керованої ракети С-300 (Донеччина)
  • 28 ударних БпЛА типу «Shahed-136/131» (район пусків Курська обл. – рф., мис Чауда – Крим).

"Ворог застосовував і стратегічну і тактичну авіацію, а пізніше спрямував кілька хвиль дронів типу «Shahed-131/136». На початку ночі з літаків Ту-22М3, які вийшли на пускові рубежі над акваторією Чорного моря, росіяни спрямували ракети Х-22 в бік півдня Одещини, а згодом з літака Су-30 випустили і протирадіолокаційну ракету в тому ж напрямку. Ракети втратили бойову спроможність в акваторії моря", - розповіли в Силах оборони півдня України.

Подальша бойова робота сил протиповітряної оборони тривала майже чотири години. До відбиття удару залучено зенітні ракетні підрозділи Повітряних Сил, мобільні вогневі групи та засоби радіоелектронної боротьби Сил оборони України. Знищено 26 ударних БпЛА типу «Shahed-136/131» у межах Одеської, Харківської, Дніпропетровської та Запорізької областей.

"Основний дроновий удар ворог сконцентрував по Запорізькій області, там дрони маневрували над житловими кварталами та промисловими об’єктами. Частина БпЛА типу «Shahed-131/136» заходила й на Дніпропетровщину. Окремо пара «шахедів» з акваторії Чорного моря була спрямована по енергетичному об’єкту Одещини. В нашій операційній зоні 16 безпілотників типу «Shahed-131/136» підрозділам ППО вдалось знищити: 3 на Дніпропетровщині і 11 на Запоріжжі", - уточнили Сили оборони півдня України.

Близько третьої години ночі, ворог атакував Одещину ударними безпілотниками. 2 шахеди знищили наші сили ППО. На щастя, люди не постраждали. Вранці ворог наніс ракетні удари. Попередньо - без постраждалих.

Не вдалось уникнути влучань. Ворог атакував транспортну інфраструктуру Запорізької області. Але люди не ушкоджені. Натомість, маневрування дронів над житловими кварталами Запоріжжя призвело до падіння уламків збитих дронів у приватний сектор. Сталося займання, вибуховою хвилею пошкоджено понад 10 домоволодінь, 2 місцевих мешканців отримали поранення. Пожежу ліквідовано.

"Дві жінки поранено через нічну атаку «шахедів» по Запоріжжю. Уламки ворожих безпілотників спричинили займання житлових будинків в приватному секторі. Рятувальники оперативно загасили полумʼя", - звітував голова Запорізької ОВА Іван Федоров.

Постраждалим надано необхідну медичну допомогу. Їх стан стабільний.

Також о 00:15 здійснено обстріл БПЛА «шахед» Київського району м. Харків. Пошкоджені обʼєкти цивільної інфраструктури: ресторан, магазин, офісні приміщення. У прилеглих житлових будинків вибито вікна. Без постраждалих.

"Нагадуємо! Бойова робота з відбиття ворожих повітряних атак часом може призводити до падіння уламків. Будьте обачними і свідомими, обов’язково переходьте в укриття під час повітряної тривоги", - звернулись військові.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина #ситуація в Дніпрі
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...