• Головна
  • Аншлаги почуттів та ілюзій, що дарують радість розбитим серцям: про Міжнародний день театру та Дніпро
18:00, 27 березня

Аншлаги почуттів та ілюзій, що дарують радість розбитим серцям: про Міжнародний день театру та Дніпро

Аншлаги почуттів та ілюзій, що дарують радість розбитим серцям: про Міжнародний день театру та Дніпро

Сьогодні, 27 березня відзначається Міжнародний день театру. І може хтось скаже, що не на часі. Але цей вид культури постраждав та вистояв. І в такий непростий час продовжує дарувати позитивні емоції, які так необхідні для збереження балансу в житті. Тому у Дніпрі зараз практично кожні вихідні проводяться різного роду вистави, які збирають аншлаги.

Про це повідомляє редакція сайту 056.

У Дніпрі є багато театрів, куди приїжджають виступати популярні актори: Дніпровський національний академічний український музично-драматичний театр ім. Т.Г.Шевченка; Дніпровський Академічний театр Опери та балету; Театр драми та комедії; Театральний поверх в будинку на Троїцькій. Також є інші заклади: Міський театр ляльок, Театр ДНУ , Театр одного актора «Крик», Театр «Віримо!» , Dnipro Art Stage.

Мистецтво під час війни: як у Дніпрі проходять вистави

Перш за все, жодна вистава не проходить без дотримання правил безпеки. Після оголошення тривоги актори призупиняють гру, а глядачі покидають зал.

На початку повномасштабного вторгнення вистави були на паузі і відновлювались тривалий час. Але зараз дніпряни так скучили за культурним відпочинком, що все більше відвідують вистави. Заповнені зали на нові вистави свідчать про незгасиму жагу українців до мистецтва, навіть у найважчі часи.

Актори також дочекавшись зустрічі з глядачем, викладаються на повну. Вони викладають не тільки талант, але й енергію, щоб донести головне - життя продовжується.

Не можливо не помітити захоплень у відповідь. Ці півтори години вистави відволікають від суворого сьогодення, і нехай не спочатку, і нехай на 100%. Але у глядачів з'являються посмішки, в очах - радість та захоплення. Наче світ змінився на цей час.

Як війна торкнулася театру

З одного боку, український театр продемонстрував неабияку стійкість, продовжуючи творити й дарувати людям емоції. А з другого - війна жорстоко обійшлася з театральним світом, понівечивши будівлі та забравши життя митців.

У Дніпрі багато акторів волонтерять. Вони частину коштів з вистав відправляють на потреби ЗСУ. Також деякі місцеві театри плетуть маскувальні сітки чи готують їжу.

Війна змусила багатьох акторів та режисерів взяти до рук зброю, ставши на захист своєї країни. Їхня самовідданість та мужність є свідченням нерозривного зв'язку українського театру з життям та потребами суспільства. Одні воюють уже давно, а деякі не змогли повернутися і продовжити улюблену справу: грати ролі, які припадуть до серця людям.

Так, в серпні 2023 року загинув актор з Дніпропетровщини Олексій Хільський, який прославився серіалом “Кріпосна”. Але з 2005-го по 2019 рік був актором Дніпровського драматичного молодіжного театру "Віримо!". В серцях прихильників він лишився назавжди, а щоб пам'ятали про подвиг земляки, на його честь назвали сквер в обласному центрі.

Аншлаги почуттів та ілюзій, що дарують радість розбитим серцям: про Міжнародний день театру та Дніпро, фото-1

Допоки війна - можливі втрати. Але ми маємо цінити кожен день свого життя. І нехай воно грубе та недосконале. І щоб відволіктись, іноді віддавайтесь ілюзіям та почуттям, які тривають до кінця вистави і часом не покидають і поза театром.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина #ситуація в Дніпрі
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Оголошення
live comments feed...