• Головна
  • Захист населення і підтримка оборони: на Дніпропетровщині будуть посилювати безпеку
15:00, 4 березня

Захист населення і підтримка оборони: на Дніпропетровщині будуть посилювати безпеку

Захист населення і підтримка оборони: на Дніпропетровщині будуть посилювати безпеку

На Дніпропетровщині планують зміцнити обороноздатність та безпеку. Адже зараз йде загострення війни. Обласний центр знаходиться в 100 км від тимчасово окупованого Енергодару і десь 200 км від лінії фронту Авдіївки.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на голову Дніпропетровської обласної ради Миколу Лукашука.

На крайньому засіданні постійної комісії з питань забезпечення правоохоронної діяльності Дніпропетровської обласної ради було ухвалено збільшення фінансування трьох ключових регіональних програм на підтримку наших Сил Оборони. Рішення передбачає суттєве посилення:

  • підтримки територіальної оборони;
  • громадського порядку;
  • захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій, спрямоване на забезпечення міцності та безпеки наших громад.

До програми територіальної оборони області додали 366 млн грн на підтримку наших військових. Загалом на цю програму на 2024 рік закладено 1 млрд 27 млн грн.

"Продовжуємо робити все можливе задля посилення безпеки Дніпропетровщини, наших захисників і захисниць, правоохоронців та рятувальників", - написав Лукашук.

Нагадаємо, ми раніше писали, що в листопаді 2023-го на будівництво фортифікаційних споруд Дніпропетровщини Кабмін виділив понад 12 мільйонів

Своєю чергою, днями, на будівництво фортифікаційних споруд на Запорізькому напрямку, Кабмін виділив 1,3 млрд грн. Голова Запорізької ОДА Іван Федоров запевнив, що робота буде виконана в найкоротші терміни. Військові та цивільні підрядники працюють швидко, якісно і цілодобово, додав він.

«Будівництво ведеться зранку і продовжується пізно ввечері. Деякі роботи проводяться навіть вночі. Все для того, щоб надати відчуття безпеки як цивільним мешканцям, так і військовим», — розповів Федоров.

Зазначимо, що у вчорашньому вечірньому звернені Зеленський наголосив на необхідності посилення системи протиповітряної оборони для захисту міст і цивільного населення. За його словами, від початку лише одного цього тижня російські терористи вже використали майже 400 керованих авіабомб, понад 50 «шахедів», більш як 40 ракет.

«І що більше буде наших можливостей збивати російську авіацію, що далі на нашій окупованій території ми будемо знищувати російську логістику, то більше українських життів буде врятовано.

Ми здатні це забезпечити. Кожен із партнерів знає, що необхідно. Головне — політична воля, щоб усе реалізувати. Щоб дати саме такий рівень постачання, який допоможе», — підкреслив Володимир Зеленський.

За його словами, якщо цього не буде, це стане однією з найбільш ганебних сторінок історії — якщо Америка чи Європа програють іранським «шахедам» чи російським винищувачам.

«Не варто заохочувати російське зло ані слабкістю рішень, ані затримками в постачанні чи нерішучістю», — додав він.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...