• Головна
  • Закликали до зміни українських кордонів: на Дніпропетровщині викрили ворожих агітаторів
14:30, 1 березня

Закликали до зміни українських кордонів: на Дніпропетровщині викрили ворожих агітаторів

Закликали до зміни українських кордонів: на Дніпропетровщині викрили ворожих агітаторів

На Дніпропетровщині викрили ще двох ворожих агітаторів. Вони закликали до зміни українських кордонів і глорифікували рашистів. Проросійські наративи фігуранти поширювали в інтернеті.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на управління СБ України у Дніпропетровській області

У Дніпровському районі викрито активного учасника антиукраїнських спільнот у соцмережах. Він цілеспрямовано розміщував дописи на підтримку окупації ворогом українських територій, закликав до захоплення регіону.

В особистих коментарях чоловік висловлював заклики до порушення територіальної цілісності та недоторканості України. Пропагандист наголошував на історичній належності регіону до «исконно русских земель», і очікував приєднання Дніпропетровської області до рф.

Інша ворожа поплічниця з Павлоградського району мала прихильність до тоталітарного режиму і агітувала підтримувати путінську диктатуру.

На власній сторінці в одній із соціальних мереж жінка викладала деструктивний контент з виправданням російської воєнної агресії та загарбницьких дій окупантів. Пости супроводжувались коментарями із глорифікацією ворожої армії і дискредитацією керівництва держави.

Співробітники СБУ викрили пропагандистів і припинили ворожу агітацію. Під час обшуків у фігурантів правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку та мобільні телефони, які містять докази протиправної діяльності.

Зловмисникам слідчі СБУ повідомили про підозру за ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) та ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України.

Заходи з викриття антиукраїнських агітаторів здійснювали співробітники Управління СБУ у Дніпропетровській області за процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...