• Головна
  • "Оператор цивільних дронів": у профтеху Дніпропетровщини запроваджують нову навчальну програму
14:00, 1 березня

"Оператор цивільних дронів": у профтеху Дніпропетровщини запроваджують нову навчальну програму

"Оператор цивільних дронів": у профтеху Дніпропетровщини запроваджують нову навчальну програму

У семи профтехах у Львівській, Дніпропетровській, Київській, Кіровоградській, Миколаївській, Сумській і Чернігівській областях цьогоріч можна буде вивчитись на оператора цивільних дронів.

Про це повідомив віцепрем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій Михайло Федоров, передає редакція сайту 056.

За його словами, завдяки підтримці Євросоюзу закупили дрони для практичного навчання. Також підготували викладачів, які тепер зможуть навчати учнів цієї програми.

"У планах - ще більше розширити мережу профтехів і затвердити освітній стандарт, який дасть змогу повноцінно готувати учнів цієї професії", - написав Федоров.

Він зауважив, що для України надважливо вміти керувати цивільним дроном.

"Ці безпілотники використовують під час посівної, у рятувальних операціях, розмінуванні, вони допомагають оцінити збитки від бойових дій, а журналісти використовують їх для документування війни.

Реформа профтехосвіти триває. Нещодавно 200+ закладів подали заявки, щоб оновити свої майстерні та створити якісні умови для підготовки спеціалістів, які так потрібні країні", - зазначив він.

Зазначимо, що у Дніпропетровському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості безробітні можуть пройти курс операторів керування дронами. Вивчають під час курсу: збір інформації, відеозйомка, використання інформації тощо.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...