• Головна
  • Геомагнітна обстановка у Дніпрі: чого очікувати від сонячної активності у березні
11:30, 29 лютого

Геомагнітна обстановка у Дніпрі: чого очікувати від сонячної активності у березні

Геомагнітна обстановка у Дніпрі: чого очікувати від сонячної активності у березні

У березні 2024 року очікуються магнітні бурі слабкої, середньої та сильної потужності. Протягом місяця сумарно очікується 10 таких днів. На кожну людину магнітні бурі впливають по-різному. 

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на Центр передбачення космічної погоди Національного агентства океанографічних та атмосферних досліджень (NOAA) США.

З 3 на 4 березня прогнозується магнітна буря невеликої сили, яка може вплинути на фізичний та емоційний стан людей. У цей період деякі особи можуть відчувати втрату апетиту та безпричинну втомленість.

З 9 на 10 березня також передбачається магнітна буря, яка може мати важливе значення для людей із хронічними захворюваннями. Це може викликати сильні головні болі у метеочутливих осіб, тому важливо мати при собі необхідні ліки для полегшення стану.

15-16 березня також рекомендується бути особливо обережними з хронічними захворюваннями, оскільки магнітні бурі можуть призвести до їх загострення. У цей період важливо слідкувати за самопочуттям та мати при собі необхідні ліки.

З 21 по 22 березня очікується менш сильна буря, але можливе безсоння та головний біль.

З 27 по 28 березня передбачаються середні рівні магнітних бур, які можуть викликати перепади тиску. Це може вплинути на загальне самопочуття та потребувати додаткових заходів безпеки для людей із проблемами артеріального тиску. Важливо зазначити, що прогноз бур на такий тривалий період є неточним і може змінюватися з часом.

Магнітні бурі — міф чи реальність: відповідь науковців та медиків

Магнітні бурі виникають, коли від світила летять заряджені частинки з величезною швидкістю, а далі занурюються у магнітне поле нашої планети, ніби розхитуючи його. Інколи це навіть може вивести з ладу техніку на землі та у космосі. 

"В 2001 році в Канаді був блекаут. Там було від трьох до 5 мільйонів людей, що лишилися без світла. Порушений був зв'язок, включаючи радіо зв'язок, і космічна навігація", - розповів старший науковий співробітник відділу фізики Сонця головної астрономічної обсерваторії НАН України Сергій Осипов.

Сімейна лікарка Катерина Пінчук каже, що до медиків дійсно постійно звертаються люди, які називають себе метеочутливими – більшість старшого віку та ті, хто мають хронічні захворювання.

"Якщо у людини є певні захворювання, тобто захворювання серцево-судинної чи нервової системи, або ж сильний стрес, якісь переломи, були травми, або ж взагалі ця людина просто психоемоційно нестабільна, вона дійсно буде відчувати ці впливи", — пояснила Катерина.

Однак лікар-нейрохірург Марк Глухенький запевняє, що насправді залежність самопочуття від природних аномалій і досі не доведена, хоча дослідження ведуться. Натомість радить, якщо почуваєте себе зле, обов'язково пройдіть обстеження, аби вчасно виявити і не запустити хворобу.

"Треба відвідати кардіолога, невролога, якогось профільного спеціаліста, якщо це пов'язано в першу чергу з тиском", — зазначив Марк Глухенький.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...