• Головна
  • Черговий удар по Україні: де збивали ворожі безпілотники
10:34, 25 лютого

Черговий удар по Україні: де збивали ворожі безпілотники

Черговий удар по Україні: де збивали ворожі безпілотники

Сьогодні вночі війська рф знову атакували мирні міста України. Ніч у деяких регіонах була дуже неспокійною.

Про це в ефірі телемарафону повідомила речниця Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк, передає редакція сайту 056. 

Наталія Гуменюк зазначила, що ніч в Україні була напружена, з сигналами повітряних тривог. Нічна активність була пов'язана як з ракетними атаками, так і з дроновими. На початку ночі ворог намагався за допомогою тактичної авіації з акваторії Чорного моря знищити нашу систему протиповітряної оборони, для чого використовував ракети типу Х-31П, але вони були збиті над акваторією моря. Потім пішли хвилі дронів. Цієї ночі вони мали розгалуження і за напрямком, і за часом.

З її слів, окупанти атакували нерівномірно.

"Спочатку півторагодинна атака відбувалася у напрямку Миколаївщини, наступна атака, за кілька годин, тривала три години в нашій зоні відповідальності і була спрямована вглиб України - на центральні регіони з переходом на західні. І першу, і другу хвилі сили протиповітряної оборони півдня відпрацювали результативно. Один дрон був знищений над Херсонщиною, як тільки увійшов до нашої зони відповідальності, три над Миколаївщиною і ще два над Кіровоградщиною. Ми відпрацювали результативно і влучань не допустили", - зазначила вона.

В Повітряних силах України повідомили, що у ніч проти 25 лютого 2024 року противник атакував Україну 18 ударними БпЛА типу "Shahed" (Приморсько-Ахтарськ – РФ, мис Чауда – Крим).

"У результаті протиповітряного бою мобільними вогневими групами Сил оборони, зенітними ракетними підрозділами та авіацією Повітряних Сил знищено 16 "Шахедів" у межах Полтавської , Київської, Хмельницької, Миколаївської, Кіровоградської, Дніпропетровської, Запорізької, Херсонської областей", - йдеться у повідомленні.

Раніше стало відомо, що вночі на Хмельниччині лунали вибухи, а на Київщині працювала ППО. 

Вночі проти 25 лютого російські війська завдали удару безпілотниками типу "Shahed" по Хмельниччині. Звуки вибухів могли чути жителі області.

Заступник очільника Хмельницької ОВА Сергій Тюрін зазначив, що працювали сили ППО. Водночав внаслідок атаки відбулось пошкодження об’єкту інфраструктури. Інформація щодо постраждалих чи пошкодження житлового фонду не надходила. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#військовий стан #Дніпро #Україна #056 #СТОЇМО #ЗупинимоОкупантів
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...