• Головна
  • Масована атака по Україні: куди поцілили загарбники та як спрацювала ППО
10:30, 15 лютого

Масована атака по Україні: куди поцілили загарбники та як спрацювала ППО

Масована атака по Україні: куди поцілили загарбники та як спрацювала ППО

Вночі та вранці 15 лютого російські окупанти здійснили масовану атаку по Україні. Вони запустили 26 ракет різних типів. Наша ППО знищила 13 повітряних цілей. Найбільше під обстріл потрапила Львівщина. Там пошкоджено енергооб'єкт.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на Повітряні Сили ЗСУ.

Під час атаки ворог застосував такі ракети:

  • 12 крилатих ракет Х-101/Х-555/Х-55 з літаків стратегічної авіації ТУ-95мс (Енгельс);
  • 6 балістичних ракет «Іскандер-М»/ KN-23 (Воронезька);
  • 2 крилаті ракети «Калібр» (Новоросійськ – рф);
  • 4 керовані авіаційні ракети Х-59 (ТОТ Запорізької обл., Курська обл. – рф.);
  • 2 зенітні керовані ракети С-300 (Бєлгородська обл. – рф).

Силами та засобами Повітряних Сил та Сил оборони України знищено:

  • 8 крилатих ракет Х-101/Х-555/Х-55;
  • 1 балістичну ракету «Іскандер-М»/KN-23;
  • 2 крилаті ракети «Калібр»;
  • 2 керовані авіаційні ракети Х-59.

Наслідки атаки по регіонах

Львів. Є влучання по місту. На регіон летіло понад 10 ракет. ППО відпрацювала атаку, але є одне попадання в об’єкт інфраструктури, там сталася пожежа. Пошкоджено кілька об’єктів оператора системи розподілу, зокрема трансформаторну підстанцію. Знеструмлено об’єкт інфраструктури. Ранковий масований ворожий обстріл не призвів до критичного впливу на роботу енергооб’єктів.

В 16 будинках Львова на вулиці Науковій вибуховою хвилею вибило частину вікон, пошкоджені машини. Постраждали дві людини: чоловік та жінка. У них різані рани. Допомогу їм надали на місці. Ще одного чоловіка, мешканця одного з пошкоджених будинків, з гематомою надбрівної ділянки госпіталізували.

Івано-Франківщина. Уламки ворожої ракети впали на Рогатинщині, внаслідок чого виникла пожежа крівлі та грубих кормів у господарській будівлі. Рятувальники оперативно ліквідували пожежу та не допустили поширення вогню на більшу площу. Постраждалих немає.

Масована атака по Україні: куди поцілили загарбники та як спрацювала ППО, фото-4

Хмельниччина. Внаслідок атаки сталися пошкодження на об'єктах інфраструктури, а також на житлових об'єктах в області. Крім того, внаслідок збиття ракети та падіння її уламків сталося загоряння приватного будинку.

Через загрозу підльоту ракет до кордону, Польща підіймала бойову авіацію.

Київ. Силами і засобами протиповітряної оборони усі ворожі ракети, які летіли на Київ, були знищені. Без жертв та руйнувань.

Київська область. П'ять приватних будинків пошкоджено внаслідок атаки рф у Бучанській громаді. Уламками ракети вибито вікна та посічений дах. Без жертв.

Масована атака по Україні: куди поцілили загарбники та як спрацювала ППО, фото-5

Полтавська область. Ракета влучила у складське приміщення в Миргородському районі, сталася пожежа на площі 100 м². Без постраждалих.

Запоріжжя. Обстрілу зазнав інфраструктурний обʼєкт. Відомо про чотирьох поранених. Пошкоджені багатоповерхові будинки, заклад освіти та приміщення об'єкта торгівлі.

Дніпропетровська область. Атаковано обʼєкт цивільної інфраструктури.

Харківщина. Близько опівночі російські війська завдали ракетного удару по Чугуєву і поцілили по житловому будинку. Було повністю зруйновано житловий будинок та частково зруйновані три поряд розташовані приватні будинки. У семи будинках пошкоджено скління вікон та дахи.Внаслідок удару загинули 67-річна та 74-річна жінки.

Масована атака по Україні: куди поцілили загарбники та як спрацювала ППО, фото-8

Не виключена повторна атака.

Військові не виключають, що росія може повторити ракетну атаку. У Чорному морі залишається на чергуванні носій ракет - фрегат "Адмірал Макаров".

Як зазначила Гуменюк, росіяни могли випустити до половини залпу "Калібрів" з фрегата, але на ньому, ймовірно, ще залишаються ракети.

"Пам'ятаємо про те, що це не зменшує небезпеки. Тому що готові споряджені ракети на ньому є. Він на чергуванні. Абсолютно не виключена навіть повторення ракетного удару", - сказала речниця Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...