• Головна
  • Атака на ТЕС у Дніпрі: скільки часу треба на відновлення і які є ризики
14:30, 13 лютого

Атака на ТЕС у Дніпрі: скільки часу треба на відновлення і які є ризики

Атака на ТЕС у Дніпрі: скільки часу треба на відновлення і які є ризики

У ніч на 13 лютого російські окупанти обстріляли ТЕС в Дніпрі. Наразі триває ліквідація наслідків. Станція не працює і не відбувається подача електроенергії. Для відновлювання об'єкта треба чимало часу.

Про це повідомив виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук в ефірі телеканалу "Еспресо".

За його словами, попри те, що ТЕС наразі не працює і не подає електроенергію в мережу, споживачі в Дніпропетровській області заживлені. Є поодинокі випадки знеструмлення, але вони не пов'язані з наслідками бойових дій.

"Зараз триває ліквідація. Дивимося, яким чином зможемо відремонтувати. Поки що незрозумілі наслідки, але зрозуміло, що пошкодження — серйозні, адже було багато влучань. Часу на відновлення треба буде багато. Ремонтні роботи триватимуть", — сказав Сахарук.

Він зазначив, щоб повернутись до нормальної схеми роботи треба працювати не один тиждень. Є обладнання, яке можна замінити, а є таке, що треба шукати.

Посадовець зазначив, ворог сконцентрувався на ДТЕК для того, щоб пошкодити енергосистему в цілому в Україні. Це десятки атак протягом кількох тижнів. Зараз немає дефіциту потужностей в мережі. Віялових відключень електрики поки що не планують. Але є ризики.

"Уже не працює одна зі станцій в Донецькій області, Курахівська, через те, що її постійно обстрілювали артилерією. Сьогодні вони значно пошкодили Придніпровську ТЕС.

Тут треба посилювати ППО, тому що зараз не вистачає можливостей, щоб знешкоджувати такі масовані атаки. Треба, протистояти навалі, тому що дві-три атаки і буде дуже важко забезпечити нормальне постачення області", - сказав Сахарук.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...