• Головна
  • У Дніпрі зросла захворюваність на грип, ГРВІ та коронавірус: чи є епідемія
17:30, 12 лютого

У Дніпрі зросла захворюваність на грип, ГРВІ та коронавірус: чи є епідемія

У Дніпрі зросла захворюваність на грип, ГРВІ та коронавірус: чи є епідемія

У Дніпрі показник захворюваності на грип, ГРВІ, COVID-19 становить 472,67 на 100 тис. населення. Це на 12,44% менше епідемічного порога, розрахованого для міста, та відповідає низькій інтенсивності епідемічного процесу.

Про це повідомила лікарка-епідеміологиня відокремленого структурного підрозділу «Дніпровський районний відділ Державної установи «Дніпропетровський обласний центр контролю та профілактики хвороб» Марина Северин.

За період з 02 лютого по 08 лютого 2024 року в місті на грип, ГРВІ, зокрема й коронавірусну інфекцію, захворіли 4 530 осіб. З них 1 865 (41%) — діти віком до 17 років. У порівнянні з попереднім тижнем захворюваність зросла на 11%. Кількість госпіталізованих осіб з грипом та ГРВІ, зокрема із COVID-19, за 2-го по 8-ме лютого – 167 осіб. Серед госпіталізованих, особи із лабораторно підтвердженим COVID-19 складають 25%.

Вакцинація залишається єдиним дієвим способом захисту від грипу та коронавірусної хвороби. А ще слід уникати масового скупчення людей, частіше мити руки та провітрювати приміщення, дотримуватися етикету кашлю.

«Наразі вакцина від COVID-19 наявна в центрах первинної допомоги. Щепитися можуть усі бажаючі, незалежно від місця укладання декларації з лікарем. Вакцина від грипу є і в аптечній мережі міста. У цьому сезоні до використання дозволені 2 вакцини від грипу – це Джисі Флю Квадривалент та Ваксігрип Тетра. Вакцина від грипу не захищає від СOVID-19 і навпаки. Щоб бути захищеним, рекомендовано зробити щеплення від грипу і поновити захист від короновірусної інфекції (ввести бустерні дози). Загальний рекомендований курс з первинної вакцинації проти COVID-19 та першого бустера — це 3 щеплення», - зазначила головна спеціалістка департаменту охорони здоров'я населення міської ради Тетяна Мартиненко.

Вона зазначила, що пацієнтам із симптомами COVID-19, грипу або ГРВІ можуть відкрити лікарняний на термін до п’яти днів без відвідування лікаря, тобто якщо ви звернетеся до нього дистанційно. Лікар призначить лікування і зможе виписати електронний рецепт.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...