• Головна
  • Найтепліший день за 50 років: у Дніпрі зафіксували температурний рекорд
17:00, 12 лютого

Найтепліший день за 50 років: у Дніпрі зафіксували температурний рекорд

Найтепліший день за 50 років: у Дніпрі зафіксували температурний рекорд

7 лютого у Дніпрі метеорологи зафіксували черговий температурний рекорд. Стовпчики термометрів піднялися до +11,4°. За даними регіонального центру з гідрометеорології, це найвищий показник з 1974 року. Тоді на термометрах містян було +10,4°.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням Дніпропетровський регіональний центр з гідрометеорології.

Перша декада лютого на Дніпропетровщині відзначилась аномально теплою, з частими опадами та подекуди небезпечними явищами: сильним вітром, місцями з грозою, ожеледдю, крижаним дощем та туманами.

Середня декадна температура повітря виявилась на 6,5-7,5° вища за багаторічну норму і визначилась по області 2-4° тепла. Опади різної інтенсивності, переважно у вигляді дощу та часом мокрого снігу спостерігались майже щодня. Кількість опадів склала 21-35 мм.

Сніговий покрив на переважній території області був відсутній. Впродовж декади озимі культури перебували у стані зимового спокою, загрозливих явищ для перезимівлі не спостерігалося.

Мінімальна температура ґрунту на глибині залягання вузла кущіння під час найбільшого похолодання не знижувалась нижче 1° морозу і виявилась значно вищою за критичну температуру вимерзання озимих зернових культур. Запаси продуктивної вологи в метровому шарі ґрунту під озимою пшеницею станом на 8 лютого по непарових попередниках становили переважно 180-210 мм.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Оголошення
live comments feed...