• Головна
  • Вбивство заступника мера Нікополя: поліція Дніпропетровщини затримала підозрюваного стрілка
11:30, 12 лютого

Вбивство заступника мера Нікополя: поліція Дніпропетровщини затримала підозрюваного стрілка

Вбивство заступника мера Нікополя: поліція Дніпропетровщини затримала підозрюваного стрілка

8 лютого невідомий розстріляв автомобіль в одному з районів Нікополя на Дніпропетровщині. В салоні згорілого транспортного засобу було виявлено тіло 59-річного заступника міського голови Віталія Журавльова. Правоохоронці розпочали оперативно-розшукові заходи під процесуальним керівництвом обласної прокуратури, в ході яких встановили адресу помешкання, де переховувався нападник. Вже за декілька днів затримали фігуранта в орендованій квартирі поблизу місця скоєння злочину.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на Національну поліцію.

Як встановили слідчі, 33-річний місцевий мешканець протягом чотирьох місяців готувався до скоєння злочину. В той день, озброївшись та встановивши маршрут пересування, він чекав на заступника мера. Коли автомобіль жертви під’їхав ближче, фігурант здійснив понад 20 пострілів з автоматичної зброї та кинув в автомобіль гранату, що призвело до займання автомобіля та загибелі чиновника. Поліцейські встановили, що знаряддя злочину зловмисник закопав в лісопосадці. Зброя вилучена та направлена на експертне дослідження.

Також в ході досудового розслідування встановлено, що підозрюваний виношував намір вчинення аналогічних злочинів відносно інших посадових осіб м. Нікополь. Зараз ця інформація перевіряється в рамках кримінального провадження.

11 лютого слідчими слідчого управління ГУНП в Дніпропетровській області зловмиснику повідомлено про підозру за п. 5 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...