• Головна
  • У яких продуктах найбільше вітаміну С?
Новини компаній
09:00, 12 лютого

У яких продуктах найбільше вітаміну С?

Новини компаній
У яких продуктах найбільше вітаміну С?, фото-1

У сезон простудних захворювань хочеться підібрати раціон так, щоб у ньому містилася підвищена кількість вітаміну С. Звичайно, можна купити комплекси, перейшовши за посиланням, але й про правильне харчування забувати не варто. Аскорбінова кислота впливає на вироблення гормонів, бере участь у процесах кровотворення, виводить токсини та зміцнює імунітет.

Продукти з підвищеним вмістом вітаміну С

У літню пору, коли починається сезон фруктів і овочів, організм отримує необхідну кількість аскорбінової кислоти, а ось з настанням холодів, з'являється дефіцит. З цієї причини потрібно знати її джерела:

  • Шипшина – чемпіон у рейтингу. У сухому вигляді вона містить 1200 мг/100 г, а у свіжому – 650 мг/100 г. Саме тому, у сезон холодів прийнято заварювати чай на шипшині;
  • Червоний перець. Він посідає друге місце в рейтингу, в якому, крім аскорбінової кислоти, містяться інші корисні речовини;
  • Чорна смородина – смачна та корисна ягода. Цілющі властивості дозволяють використовувати її як для лікування, так і профілактики. Крім вітаміну С, у ній міститься В, Р, К, А;
  • Обліпиха – вона не така поширена, але її користь не варто недооцінювати. Плоди ягоди є полівітамінним концентратом, що є джерелом корисних речовин;
  • Яблука – джерело вітаміну С, представленого в легкій для засвоєння формі;
  • Петрушка – при її приготуванні можна використовувати всі частини, починаючи з кореня. При засушуванні вона не втрачає концентрації вітамінів;
  • Броколі – чемпіон у світі правильного харчування. Аскорбінова кислота, холін та амінокислоти – це те, що є у складі;
  • Брюссельська капуста – найбільш цінна серед усіх хрестоцвітих, тому що в ній міститься у кілька разів більше вітаміну С, ніж у інших видах;
  • Кріп – поширена пряність, що позитивно позначається на здоров'ї. Крім аскорбінової кислоти, містить багато інших вітамінів;
  • Червона горобина, що використовується для профілактики та лікування простудних захворювань;

Правильно розробивши раціон харчування, можна регулярно отримувати необхідну кількість вітаміну С, та зміцнювати організм.

Чому не можна накопичити достатню кількість аскорбінової кислоти?

Представлена речовина вважається водорозчинною, тому вона не накопичується в організмі. Дефіцит повинен поповнюватися ззовні. Сам елемент не має стійкості до підвищених температур і світла, тому при готуванні продуктів більша частина руйнується. Рекомендовано їсти свіжі фрукти та овочі, для поповнення дефіциту. Дозування розраховується окремо для дітей та дорослих, тому якщо ви купуєте добавки, то потрібно перевірити правильність прийому.

Навіщо потрібний вітамін С? Він вважається антиоксидантом, що дозволяє захистити організм від бактерій, надає протизапальний вплив, позитивно позначається на імунній системі. У сезон простудних захворювань його вживання проводиться в профілактичних цілях.

Пігулки чи продукти?

Для відновлення здоров'я пропонується кілька варіантів: вживання вітамінних комплексів чи перехід на правильне харчування. Не можна сказати, що один з варіантів кращий за інший. Наприклад, таблетки мають чітку дозу, розраховану на людину з певною тривалістю прийому. Якщо говорити про здорове харчування, його можна вибрати, якщо ви проводите профілактику, а не лікування.

Збалансоване споживання аскорбінової кислоти підтримуватиме здоров'я. Багато добавок з вітаміном С, комбінуються з іншими речовинами, що покращують захисні властивості організму. Перед покупкою медичних препаратів рекомендується проконсультуватися з лікарем.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Biotus #вітаміни
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...