• Головна
  • Пиріжки з вишнею як в McDonalds: рецепти без зайвих витрат та хімії
16:00, 8 лютого

Пиріжки з вишнею як в McDonalds: рецепти без зайвих витрат та хімії

Пиріжки з вишнею як в McDonalds: рецепти без зайвих витрат та хімії

Одним з улюблених десертів українців давно стали пиріжки з вишнею в McDonalds. Таку страву можна приготувати вдома. Це буде дешевше та корисніше. Наповнювач для смажених пиріжків може бути вишневим, полуничним, сливовим.

Про це повідомляє редакція сайту 056.

Пиріжки у МакПиріг дуже смачний, але містить такі шкідливі інгредієнти: пальмову олію, загущувачі: (E1412, E1422, E410), барвник Е162, регулятор кислотності Е330, розпушувач тіста Е500, ароматизатор натуральний, екстракт дріжджів, емульгатор Е471.

Ми пропонуємо два рецепти без такої "хімії". Можете їх комбінувати на всій розгляд.

Печені пиріжки із листкового тіста

Інгредієнти на 8 шт: листкове тісто - 500 гр; заморожена вишня без кісточок - 400 грам; цукор - 5-6 ст.л; кукурудзяний крохмал - 2 ст.л; яйце - 1шт; манка; олія;  мед/сметана/джем.

Приготування:

1. Приготуємо вишневу начинку. Додати в каструлю вишні, цукор і крохмаль, перемішати і поставити на повільний вогонь.

2. Постійно помішуючи, довести до кипіння і вимкнути. Начинку потрібно остудити.

3. Далі нарізаємо тісто квадратиками і кожен квадратик трохи розкачуємо, кладемо начинку і защипуємо виделкою краю.

4. Пиріжки змастити жовтком і посипати цукром (за бажанням можна прикрасити пелюстками мигдалю, але це не обов'язково).

5. Поставте в розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин.

6. Після випікання даємо трохи охолонути, адже начинка дуже гаряча і ми запрошуємо своїх близьких на чай.

Рецепт жсмажених пиріжків з тасті "філо"

Вам знадобиться: вишня – 300 г, цукор - 80 г, кукурудзяний крохмаль - 15 г, вода - 50 мл, тісто "філо" - 6 шт, олія для смаження.

Приготування:

1. Свіжі чи розморожені вишні без кісточки викладіть у каструлю, додайте цукор, помішуючи, доведіть до кипіння. Додайте вимішаний у воді крохмаль, зменшіть вогонь і, помішуючи, варіть до загусання. Накрийте харчовою плівкою і дайте охолонути до кімнатної температури.

2. Тісто філо розморозьте згідно з інструкцією. На робочу поверхню викладіть лист тіста. Важливо, щоб решта тіста лежала накрита рушником, тому що філо швидко завітрюється і стає непридатним. На вужчий край листа викладіть начинку (орієнтовно 1 ст. л. з верхом), складіть у вигляді прямокутного пирога, край змастіть водою і зафіксуйте.

3. Смажте в достатній кількості розігрітої олії на середньому вогні з двох сторін до зарум'янювання, поливаючи пиріг олією. При необхідності викладіть на паперовий рушник, щоб забрати зайвий жир.

Смажені пиріжки з домашнього тіста

Інгредієнти: 120 грамів борошна; сіль; 65 грамів окропу; 10 грамів олії. Для начинки: 250 грамів свіжих вишень, або розморожених; 75 грамів цукру; 15 грамів кукурудзяного крохмалю; 50 грамів води.

Приготування:

1. Свіжі або розморожені вишні поєднуємо з цукром і доводимо до кипіння. Зменшуємо вогонь, додаємо кукурудзяний крохмаль з водою і, помішуючи, варимо до загущення. Накриваємо харчовою плівкою в контакт і даємо повністю охолонути.

2. Просіюємо борошно, додаємо сіль, окріп, олію і замішуємо м’яке еластичне тісто. Кладемо у пакет і залишаємо на 15 – 20 хвилин.

3. Після цього ділимо тісто на 6 – 8 рівних частин і кожну частину розкачуємо у прямокутник. На одну половину кладемо 1 столову ложку начинки, накриваємо другою і добре защипуємо краї. Зайве тісто зрізаємо.

3. Смажимо в добре розігрітій олії, постійно перевертаючи та поливаючи пиріжечки рідиною. Готувати потрібно до появи золотистого кольору.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...